Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Verifică-ţi tensiunea arterială – menţine-o la valori normale”: Albaiulienii sunt aşteptaţi în pieţele agroalimentare din oraş

Publicat

Cei care doresc să-şi verifice tensiunea arterială o pot face, în această perioadă, gratis. Crucea Roşie Filiala Alba şi Direcţia de Sănătate Publică Alba reiau campania „Verifică-ţi tensiunea arterială – menţine-o la valori normale”, ce va avea locaţii mobile în în pieţele agroalimentare din oraş.

Prin astfel de acţiuni, Crucea Roşie urmăreşte facilitarea accesului la servicii de informare şi prevenţie a afecţiunilor cauzate de hipertensiunea arterială, precum şi la cele de prim ajutor de bază pentru populaţia judeţului Alba. „Cei interesaţi ne pot găsi în fiecare zi de marţi şi joi în pieţele agro-alimentare din Municipiile Alba Iulia, respectiv Aiud şi Sebeş, în intervalul orar 8.00-11.30. Măsurarea tensiunii arteriale reprezintă o activitate de referinţă pentru filiala noastră, în fiecare an, în perioada mai – septembrie, voluntarii Crucii Roşii, însoţiţi de doamnele de la Cursul de Surori Voluntare de Cruce Roşie îndeamnă populaţia să acorde importanţa cuvenită verificării constante a tensiunii arteriale şi a stării de sănătate în general”.

Măsurarea constantă a tensiunii arteriale contribuie la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, a bolilor cardiace şi renale. La nivel mondial, 7 milioane de oameni mor şi 1,5 milioane suferă în fiecare an din cauza tensiunii arteriale crescute sau hipertensiunii arteriale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax