Connect with us
Publicitate

Uncategorized

„Zilele europene” la Alba Iulia: Întâlnire de lucru între tineri și reprezentanții locali și europeni

Publicat

Zilele europene” în Alba Iulia au continuat, sâmbătă, prin întâlnirile de lucru cu personalități de la nivel european, național dar și local. Evenimentul a debutat vineri  şi continuă inclusiv duminică, fiind organizat de Institutul European pentru Democrație Participativă-Qvorum.

Sâmbătă a avut loc o întâlnire de lucru, desfășurată în Sala Senatului a Palatului Apor. Pe lângă cei aproximativ 30 de tineri prezenţi, au mai luat parte rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, Moise Achim, consilierul prefectului de Alba – Dorin Sava, senatorul Alexandru Pereș și prim-vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, Rareș Niculescu. Deschiderea evenimentului a fost făcută de reprezentantul Institutului European pentru Democrație Participativă-Qvorum, Iulia Popescu, urmând apoi mici alocuțiuni ale invitaților.

Europarlamentarul Rareș Niculescu a ținut să le prezinte tinerilor atribuțile pe care le are Parlamentul European și ce avantaje poate avea România, în calitatea de membră a UE. „Cred că este importantă și plină de bucurie participarea și interesul tinerilor în activitățile legate de politicile europene. Desigur, pentru mulți pare un subiect dificil, însă o să vedeți după ce intrăm în discuții ce lucruri importante se pot face, dacă ştim calitatea pe care o avem ca și cetățeni europeni”, a declarat acesta.

Tot sâmbătă, a fost adus în discuţie rolul tinerilor în societate, oportunitățile acestora și perspectivele educaționale și profesionale. Participanții au avut astfel ocazia să intre în contact cu specialiști și să se informeze despre funcționarea instituțiilor Uniunii Europene, dar și să afle ce beneficii au în calitate de cetățeni europeni.
Ultima zi a evenimentului este dedicată unui concurs de dezbateri pe teme europene, denumit „EU Dezbate Contest”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax