Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

1 aprilie: Concert de Paște la Alba Iulia. Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu

Publicat

concert paste

La 100 de ani de Romania, ne propunem să reaprindem flacăra speranței într-un mâine mai bun prin tot ceea ce unește și definește spiritualitatea autentică și tradiția acestui popor. În anul Centenar, la Alba Iulia, Cealaltă Capitală a României propunem un îndemn național și regional pentru celebrarea celei mai importante sărbători a tuturor creștinilor în cea mai mare cetate a tuturor romanilor. Miracolul si Lumina Învierii Domnului vor fi omagiate prin doua concerte eveniment, ce pun credința în centrul atenției și nevoia de a ne exprima cu toții în mod universal, prin limbajul muzicii, împlinind vocația unei comUNITĂȚI dispusă permanent la conciliere și pozitivitate, așa cum a fost de-a lungul timpului Alba Iulia.

În mod excepțional, în două dintre cele mai importante zile ale creștinătății, propunem două concerte având un status repertorial excepțional, prin care este recunoscută valoarea ecumenică universală a Marii Sărbătorii, pentru toți cei care o așteaptă în fiecare an ca pe o mare speranță.

Pe 1 aprilie, de la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în pragul Săptămânii Patimilor, harul muzicii atinge Alba Iulia printr-un concert extraordinar despre iubire, smerenie și iertare. Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu, susține un recital puternic precum o rugăciune, pregătind sărbătoarea celui mai mare miracol al creștinismului – Învierea lui Hristos.

Soprana Diana Tugui și mezzosoprana Iulia Merca vor înălța imnurile iubirii și iertarii într-un program muzical special, ce va include “Ultimele Șapte cuvinte ale Mântuitorului Pe Cruce” de Joseph Haydn si “Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi.

Intrarea este liberă, pe bază de invitații, care se pot ridica de ca casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia.

Kamerata Kronstadt este o orchestră de cameră tȃnară și dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a creat o serie de concerte – eveniment (unele aflate sub egida unor festivaluri ca Nuit des Instituts Culturel Européens, Festivalul International „George Enescu”, Festivalul Meridian, Festivalul Mozart, Festivalul Vacanțe Muzicale, Musica Barcensis, Classisc for Pleasure sau Musica Coronensis), avȃnd ca invitaţi soliști deosebiţi, dintre care amintim violoniștii Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Stefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artistii lirici Leontina Vaduva si Robert Nagy, dar si din sfera mai putin clasica, Alexandra Fits si Analia Selis.

Soprana Diana Tugui este solistă a Teatrului Liric, are numeroase colaborări cu Filarmonica Oltenia, dar şi cu instituţii similare din ţară, cu premii şi roluri în opere de invidiat. Este laureată a unor importante concursuri internaţionale, din care amintim: Marele Premiu la Concursul Internaţional de Lied „Ionel Perlea” 2001, Premiul III la Concursul Internaţional de Canto „Jaume Aragall” 2008, Premiul I la Concursul International de Canto „Vox Artis” 2012, Premiul I la Concursul Internaţional de Canto „Elena Teodorini” 2013.

Iulia Merca este solistă a Operei Române din Cluj-Napoca. În 2009 a fost finalista celei de-a doua ediţii a concursului internaţional de canto “Mezzo Television Festival & Competition” din Szeged, evoluând alături de compania de opera “Dicapo Opera New York” în premiera europeană “Emmeline” de Tobias Picker, transmisă în direct de către Mezzo Tv în peste 40 de ţări.

VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2018 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Artist cu o ascensiune rapidă a carierei de dirijor ce i-a adus aprecieri chiar și la nivel internațional, Cristian Oroșanu s-a remarcat prin inteligența artistică, gestica elegantă și clară și cunoașterea în detaliu a fiecărei partituri abordate. Mai întâi instrumentist în cadrul Orchestrei Naționale Radio, Cristian Oroșanu a debutat în calitate de dirijor la Opera Națională Română din Cluj, în 1998, pentru ca apoi să devină colaborator frecvent al Operei Naționale București (din 2002) și dirijor permanent al Filarmonicii din Brașov (din 2004). În plan internațional, Cristian Oroșanu are o carieră aflată în continuă ascendență, ultimii ani aducându-i apariții la pupitrul unor ansambluri de prestigiu precum Orchestre de Paris, BBC Scotish Orchestra, Tonhalle Orchestra, Deutsche Symphonie Orchester Berlin sau Orchestra Națională din Porto.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax