Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

1 aprilie: Ziua Internațională a Păsărilor. Cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului

Publicat

primavara

În 1 aprilie sărbătorim și Ziua Internațională a Păsărilor, pe lângă Ziua Păcălelilor. Sărbătoarea marchează întoarcerea păsărilor din zonele unde au iernat, cu scopul conștientizării necesității protecției păsărilor prin ocrotirea habitatelor lor. 

Ziua Internațională a Păsărilor este sărbătorită încă din 1906, an în care a intrat în vigoare documentul „Convenția Internațională pentru protecția păsărilor utile pentru agricultură”, semnat încă din 1902, la Paris de către 13 țări din Europa.

În 1950 a fost înlocuit de Convenția Internațională privind Protecția Păsărilor. Ziua Internațională a Păsărilor este marcată și de UNESCO, în programul „Omul și biosfera”.

Ziua Internațională a Păsărilor este și cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului şi are la baza Convenţia pentru apărarea păsărilor care promovează principii legate de importanța lor în ecosistemul planetei.

Și în 2022, Societatea Ornitologică Română (SOR) a anunțat că Ziua Păsărilor se va sărbători în mediul online, prin evenimente organizate pe pagina sa de Facebook.

Program Ziua Păsărilor

”Pornim încă de dimineață. La ora 9:00 povestim despre cum am ajuns să ne bucurăm de această sărbătoare națională și de unde a plecat ideea de Ziua Păsărilor.

De la ora 13:00 rezolvăm ghicitori-puzzle cu păsări. Plecăm apoi într-o călătorie fascinantă și ne vom lăsa încântați de sunetele păsărilor” spun reprezentanții SOR pe Facebook.

SOR este primul ONG de natura creat în România după 1989 și, totodată, cel mai longeviv ONG de mediu.

Surse: Societatea Ornitologică Română, Agerpres

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax