Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

1 Decembrie 2023 la Alba Iulia. În ce stadiu vor fi lucrările pe străzile din oraș, de Ziua Națională. Precizările primăriei

Publicat

alba iulia, cetate

Pregătirile și derularea evenimentelor organizate la Alba Iulia de Ziua Națională – 1 Decembrie se fac în acest an în condițiile în care orașul este în șantierul lucrărilor de mobilitate.

Alba24 a solicitat primăriei demersurile avute în vedere, astfel încât repetițiile și defilarea militară, dar și celelalte evenimente pregătite de Ziua Națională să se poată desfășura în condiții de siguranță.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Flaviu Buta, a dat detalii.

”Având în vedere amploarea evenimentelor dedicate Zilei Naționale, încă din luna septembrie am stabilit, împreună cu firmele care desfășoară lucrări pe șantierele de mobilitate, felul în care lucrările din zonele adiacente desfășurării evenimentelor să fie gestionate.

Așadar, constructorii au suplimentat personalul de pe șantiere, urmând ca în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie străzile să fie curate și perfect practicabile, atât pentru autoturisme, cât și pentru pietoni”, spune purtătorul de cuvânt.

Lucrările de pe Bulevardul Încoronării

Potrivit sursei citate, pe bulevardul Încoronării, porțiunea dintre Cimitirul Eroilor și Colegiul HCC, unde vor fi încolonate mijloacele de tehnică militară, se vor asigura următoarele:

  • trotuarele vor fi finalizate la nivel de pavaj
  • pistele de biciclete vor fi la nivel de beton
  • pe carosabil va rămâne asfaltul vechi, cu toate traversările acoperite cu beton și nisip.

Intrările din oraș

La intrarea în oraș dinspre Sebeș, în zona podului de peste râul Mureș, circulația se desfășoară în acest moment semaforizat.

Lucrările vor fi finalizate la nivel de asfalt (strat de binder), pe ambele sensuri de mers, astfel încât traficul să nu fie obstrucționat, mai spune Flaviu Buta.

În ceea ce privește intrarea în oraș dinspre Cluj-Napoca, aceasta va fi finalizată la nivelul ultimului strat de asfalt (uzură). Trotuarele vor fi la nivel de pavaj și pistele de biciclete la nivel de beton.

Lucrările de pe Bulevardul Republicii

”Pe bulevardul Republicii se va circula la nivel de asfalt (binder) pe toată lungimea acestuia, pe câte o bandă/sens de mers”, precizează purtătorul de cuvânt.

Bretelele pentru viraj dreapta, de la intersecția cu strada Moților, vor fi, de asemenea, finalizate, mai spune sursa citată.

Lucrările de pe Bulevardul Revoluției

Pe bulevardul Revoluției, de la intersecția cu strada Moților și până la strada Lalelelor, carosabilul va fi la nivel de asfalt (binder).

Circulația auto se va desfășura pe câte două benzi pe sens.

Trotuarele vor fi finalizate în proporție de 90%, iar pistele de biciclete la nivel de beton, precizează purtătorul de cuvânt al primăriei.

Programul de 1 Decembrie – Ziua Națională la Alba Iulia

Ziua Națională la Alba Iulia va fi sărbătorită cu depuneri de coroane, ceremonialuri, defilare militară, artificii, masă populară, spectacol folcoric și concerte.

Vezi 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Programul OFICIAL pentru Ziua Națională

Defilarea militară este programată în 1 Decembrie de la ora 15.00, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

În 30 noiembrie vor fi repetiții pentru defilarea militară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Moki

    joi, 23.11.2023 at 14:33

    Lucrări de mobilitate sunt astea? Ce gogoși mai vindeți? Ați făcut traficul imposibil în oraș. În loc să veniți în ajutorul șoferilor și al pietonilor ați adus un mare deserviciu cetățenilor. Așteptați să fiți votați … la anul și la mulți ani! Toți ieșiți acum cu declarații că vin alegerile. Până acum nici dracu nu știa de voi, mai ales cei pe care îi reprezentați, se zice.

  2. Cornelia

    joi, 23.11.2023 at 16:08

    MOKI, ne mai mancam nervii, vreo 2-3 ani !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax