Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 Decembrie în „roșu, galben și albastru” la Alba Iulia. Se așteaptă 150.000 lei de la Guvern. Hava: „Ne vom descurca onorabil și anul acesta”

Publicat

1 decembrie

În apropierea aniversării a 95 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie, la Alba Iulia, unul dintre subiectele care preocupă administrația, dar și pe oameni, este organizarea manifestărilor tradiționale din această zi. După ce, anul trecut, Guvernul nu a alocat niciun ban pentru Ziua Naţională a României la Alba Iulia, anul acesta Instituția Prefectului a cerut 150.000 lei pentru eveniment.

„Am solicitat o alocare de fonduri pentru că anul trecut nu am avut nimic. Am cerut 150.000 lei, deocamdată nu avem un răspuns clar, dar știm că solicitarea a trecut de Ministerul Finanțelor și așteptăm. Suntem încrezători”, a declarat prefectul Gheorghe Feneșer pentru Alba24.ro.

Banii pe care îi va aloca Guvernul vor fi puși „în același coș” cu cei pe care îi vor da Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, iar manifestările vor fi organizate la comun.

„Cu primăria vrem să ne unim, să punem toți banii într-un coș și să facem cât mai multe evenimente, mai ales că sunt 95 de ani de la Unire”, a mai spus Feneșer.

Ziua Națională a României va urma programul clasic și în acest an. Cei care vor sosi la Alba Iulia vor avea parte de muzică populară, program pentru tineri, artificii, surprize de stradă, masă populară, iar ca un element de culoare, așa cum este firesc la acest eveniment, toate manifestările din această zi vor fi dominate de „roșu, galben și albastru, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Coșer.

Mircea Hava, convins că orașul „se va descurca onorabil” din resurse proprii

Prezent în studioul Alba24.ro la „Testul de Sinceritate”, primarul Mircea Hava și-a exprimat încă o dată revolta față de atitudinea guvernanților de a „scoate Alba Iulia din schemă”, pe criterii politice, de a nu acorda sprijin financiar organizării unui eveniment relevant pentru toți românii, nu numai pentru albaiulieni, Ziua Națională a României, 1 decembrie, în orașul Marii Uniri.

Întrebat dacă va solicita ajutor financiar pentru 1„ decembrie, primarul Mircea Hava și-a exprimat certitudinea că orașul „se va descurca onorabil” din resurse proprii, așa cum s-a întâmplat și anul trecut: „N-am cerut niciodată bani pentru 1 decembrie. Nu cerem noi, cere Prefectura. Nu am nicio nevoie legată de 1 decembrie. Țara are nevoie de 1 decembrie la Alba Iulia, oamenii, românii. Nu noi, orașul. Anul trecut ne-am descurcat onorabil. Și anul acesta ne vom descurca onorabil”.

Hava: „Până și comuniștii au avut o privire mai caldă spre Alba Iulia”

„Și anul trecut a fost un loc gustat de cei care au venit, și anul trecut am reușit să dăm mâncare. Ne-am descurcat onorabil și anul acesta ne vom descurca onorabil. Avem deja creionat programul. Vom vedea dacă cineva va avea obrazul atât de gros încât, fără să facă nimic, să vină la 1 decembrie pentru că e multă lume. O sa-i taxez în public. Ceea ce fac ei nu a făcut nimeni, nici comuniștii nu au făcut gestul acesta față de Alba Iulia, cu toate că pentru ei nu însemna mare lucru unirea, moștenirea habsburgică, încoronarea regilor, dar au avut o privire mult mai caldă spre Alba Iulia”. Primarul este hotărât să „le strice jucăria” celor care, fără a se implica în organizarea evenimentului, vin la Alba Iulia doar pentru a fi văzuți.

„Alba Iulia este pentru ei un loc în care-și plimbă fizicul pentru că știu că se adună multă lume și un loc în care unii huiduie pe ceilalți. Dacă vor îndrăzni să facă regionalizarea și să ne scoată din schemă așa cum fac deja, atâta timp cât voi fi primar voi încerca să le stric jucăria de 1 decembrie la Alba Iulia. Pentru ei este o jucărie, pentru noi este un moment emoționant, înălțător, greu, pe care îl trăim în fiecare an”, a mai spus primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. mihai

    luni, 04.11.2013 at 21:05

    Desi ne-am ales cu o gramada de santuri si de havele in parcul Unirii unde acum 95 de ani s-au adunat 100000 de patrioti este bezna totala si nu s-a facut nimic care sa cinsteasca Unirea de la1decembrie 1918!

    • avram iancu

      marți, 05.11.2013 at 12:16

      de ce sa mai il lumineze daca vor sa taie si ce a mai ramas?

  2. Pingback: 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia: Sub marca „Festival de România”, autorităţile locale promit „trăiri și simțiri românești”, în roşu, galben şi albastru | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax