Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

1 Decembrie la Alba Iulia, fără nici 1 leu de la Guvern. Prefectura face public un program nerecunoscut de Primărie și Consiliul Județean

YouTube video

Publicat

1 Decembrie la Alba Iulia se va sărbători fără nici un leu finanțare de la Guvernul României. Acesta este anunțul făcut vineri de Instituția Prefectului Alba, care asigură însă că în orașul Marii Uniri vor avea loc, ca în fiecare an, o serie de manifestări. Mai mult, Prefectura a făcut public și un program al evenimentelor desfășurate în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie la Alba Iulia, evenimente care ar urma însă să fie finanțate cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Primăriei Alba Iulia. La polul opus, reprezentanții Primăriei anunță că programul manifestărilor nu este nici pe departe finalizat și că Prefectura, dat fiind faptul că nu beneficiază de buget, nu are cum să facă public acest program.

Guvernul României a decis că, pentru manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia nu va fi alocat în acest an nici măcar un leu. Asta în ciuda faptului că Instituția Prefectului a solicitat pentru evenimentele din orașul Unirii suma de 1.200.000 de lei. Dată fiind situația, prefectul de Alba a anunțat vineri, în conferință de presă, că programul manifestărilor nu va fi afectat de restricțiile bugetare și că finanțarea va veni, ca în fiecare an, de la Primăria Alba Iulia și Instituția Prefectului: „Se pare că criza își spune cuvântul, dar asta nu înseamnă că nu vom organiza manifestări de Ziua Națională, vom face aceste manifestări din resurse proprii. Eu nu pot decât să fiu de acord cu decizia Guvernului, până la urma urmei nu are rost să cheltuim bani pe sindrofii, dar, fiind Ziua Națională, vom organiza manifestări”, a declarat prefectul Flaviu Cozuc.

Fără masă populară de 1 Decembrie

Mai mult decât atât, prefectul a făcut public faptul că, anul acesta, în Alba Iulia nu se va mai face masă populară, o veste proastă pentru cele câteva mii de oameni fără posibilități din oraș, care formau în fiecare an cozi interminabile la oalele de sarmale și cârnăciori calzi. Și pentru acest lucru, prefectul a avut o explicație: „Pot spune că mă liniștește acest fapt, mai ales că suntem în campanie electorală și exista un risc să fim acuzați de pomeni electorale, cu atât mai mult cu cât legea prevede ca în timpul campaniei să nu fie acordate daruri în sumă mai mare de 10 lei. Cu siguranță nu toți vor fi de acord, dar asta este”.

Primăria Alba Iulia: „Programul evenimentelor de 1 Decembrie se află în lucru și îl vom comunica în curând, dat fiind faptul că Primăria și CJ Alba sunt singurii finanțatori”

Acestea fiind spuse, ne-am îndreptat atenția înspre reprezentanții Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba, pentru a afla care vor fi evenimentele finanțate de cele două instituții. La CJ Alba, răspunsul a fost simplu: se vor aloca bani pentru Congresul Spiritualității – 75.000 lei și pentru spectacolul folcloric – 50.000 de lei. Surprinzător este faptul că, în programul făcut public de Prefectura Alba, nu se regăsește nicăieri trecut Congresul Spiritualității.

Declarațiile reprezentanților Primăriei Alba Iulia au fost și mai surprinzătoare. Aceștia asigură că, dat fiind faptul că Prefectura Alba nu are bani pentru finanțarea manifestărilor, sumele necesare vor veni exclusiv de la CJ Alba și Primărie, cele două instituţii urmând să decidă care vor fi manifestările ce vor avea loc în acest an. Administrația locală mai susține că un program complet și definitiv al evenimentelor ce vor marca Ziua Națională a României urmează să fie parafat și făcut public la începutul săptămânii viitoare.

Mircea Hava: „Programul pe care l-a făcut public Prefectura se face cu bani, iar dacă Prefectura nu are bani nu are cum să stabilească un program. Rămâne ca în acest week-end, împreună cu Consiliul Județean, să decidem care vor fi evenimentele ce vor avea loc la Alba Iulia de 1 Decembrie și pentru care vom aloca finanțare”.

Vedeți mai jos programul de Ziua Națională a României  făcut public de Instituția Prefectului Alba: program 1 decembrie.

UPDATE: Având în vedere declaraţiile primarului Mircea Hava, prefectul Flaviu-Mircea Cozuc face următoarea precizare:

„Acest program care a fost făcut public astăzi, aşa cum spuneam, mai poate suferi modificări. Din toate discuţiile pe care le-am avut cu partenerii noştri, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia, acestea sunt momentele cultural-artistice pe care noi ni le-am propus să facă parte din programul manifestărilor de la Alba Iulia, dedicate Zilei Naţionale a României. Saptamâna viitoare vom definitiva împreună acest program, dar ideea care ramâne foarte clară din punctul meu de vedere este aceea că manifestările trebuie să onoreze Ziua Naţională a României şi să fie apreciate de cetăţenii care vor dori să o sărbătorească alaturi de noi, aici, la Alba Iulia”.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

16 Comentarii

16 Comentarii

  1. indepedent

    vineri, 23.11.2012 at 11:11

    ******* au vrut sa ne puna la respect sa se vada ca daca nu au iesit ei la alba noi nu mai contam pt ei.astea sunt de fapt Ponta si Antonescu 2 dictatori care daca nu iasa cum vreau ei nu e bine.Multumim frumos!!!

  2. albaiulianu

    vineri, 23.11.2012 at 12:31

    rusine sa le fie,asta e usl o mare mizerie,nu au pic de respect de marea unire,ar trebui sa iesim in strada sa protestam,nu se cade ca de 1decembrie sa nu se aloce nici un ban,bine ca fac in bucuresti parada,jos usl ,jos dictatori,sa iesim in strada impotriva usl de 1decembrie,

  3. mitu

    vineri, 23.11.2012 at 13:38

    voi chiar credeti ca romanii au facut unirea? nu va mai amagiti !.. asta s-a hotarat in cancelariile imperiale, ca si acum la bruxells, berlin, londra,… noi nu contam atata timp cat suntem condusi de obedienti imperialismului

  4. cosma c

    vineri, 23.11.2012 at 13:48

    De mare efect actiunea astora. Faci conferinta de presa pentru ceva ce nu-ti apartine. Mare jegozeala.

  5. HaHaHa

    vineri, 23.11.2012 at 14:36

    Din pacate, copiii din Alba, dusi cu zaharelul de uslisti cu miile, nu stiu cu cine se „baga in pat”.

    • biscuite

      vineri, 23.11.2012 at 21:31

      aveti dreptate domnule…ii ademenesc pe saracii copii si le promit posturi importante pe cand vor termina studiile, dar mi-e teama ca se vor alege doar cu amagiri din partea acestui guvern mediocru, imbecil si incompetent !!!

  6. DOAR EU

    vineri, 23.11.2012 at 16:47

    Politica e de vina si noi mai presus de toate ca ii lasam sa faca ce vor ei, in campania electorala sunt niste „sfinti” cu glas duios privire blanda cersind un vot aratand cat de albaiulieni sunt toti ,dupa ce termina si castiga GATA AU UITAT DE ALBA IULIA SI DE PROMISIUNI

  7. Luciana

    vineri, 23.11.2012 at 18:05

    Atanasiu si Darzu promit milioane de euro pentru oameni dar nu sunt in stare sa isi convinga colegii sa le dea 5 lei pentru Ziua Nationala???? Nu-i baga nimeni in seama nici pe astia. Oricum e o premiera. Niciodata nu a fost buget zero pana acuma!! Mai e putin pana pe 9 decembrie. Sa ne trezim!!!!!

  8. Βαλεντίνη

    vineri, 23.11.2012 at 19:33

    Vom multumii Guvernului si Prefecturii pt banii alocati prin vot !
    bine ca la sudisti unde-i si Poanta se anunta autostrazi etc.

  9. biscuite

    vineri, 23.11.2012 at 21:30

    Lasa ca-i bine ca inca nu-i tarziu sa nu-i mai votam… de cand au ajuns la putere au taiat finantarea la autostrada sibiu-orastie, nu au mai alocayt bani pentru primarii, acum nu mai aloca bani pentru Ziua Nationala, nici un guvern, de 23 de ani incoace nu a facut ce fac nulitatile acestea acum… mno lasa ca mai vad ei voturi , vorba ardeleanului :” La anu` si la multi ani !” !!!

  10. Vasile Turcu

    vineri, 23.11.2012 at 21:54

    sa ma ^^^^^ pe voi si actiunile voastre de ordinariiiiiiiiiiiiiiiiiii ca asta sunteti nemernicilor ….

  11. mircea

    sâmbătă, 24.11.2012 at 09:37

    pe cine sa votez? pe unul care cheltuie 100.000 de euro intr-o luna ca sa castige 50.000 in patru ani …ala nu e sanatos la minte , la zam cu ei!!!

  12. andy

    sâmbătă, 24.11.2012 at 14:53

    SA VA FIE RUSINE GUNOAIE USELISTE! PAPAGALILOR!

  13. will

    luni, 26.11.2012 at 14:07

    Multa **** celui mai serios si capabil guvern si tuturor uslinosilor.Sa va fie rusine si sa-i taxam la vot,jos gunoaiele psdiste si pnliste!

  14. gabi

    luni, 26.11.2012 at 22:50

    NENOROCITILOR !!!!!!! Odata pe an este aceasta importanta zi si voi numai la ciolan va ganditi !

  15. Parere de rau

    marți, 27.11.2012 at 09:01

    Din pacate noi cetatenii avem cel mai mult de pierdut din lupta aceasta fara sens dintre administratia locala si guvern (Ziua Nationala, Bazinul Olimpic, blocurile ANL, etc.). Oare cand se vor face si lucruri normale in tara asta? Nu astept raspuns!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate