Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

1 iulie-16 august: Tabere tematice de artă fotografică şi orientare turistică pentru copii şi tinerii, în centrul de agrement de la Arieșeni

Publicat

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba în colaborare cu Asociaţia de Turism şi Speologie “Sfinx” din Gârda de Sus organizează şi în acest an tabere tematice de arta fotografică şi orientare turistică pentru copii şi tinerii care au ales petrecerea vacanţei de vară în centrul de agrement Arieşeni în perioada 1 iulie-16 august 2014, pe parcursul a şase serii de tabără(1-7 iulie 9-15 iulie, 17-23 iulie, 25-31 iulie, 2-8 august 10-16 august).

Chiar dacă la venirea în tabără , participanţii au un program pregătit de excursii, drumeţii şi alte activităti, prezentarea unui program complementar specific mediului montan în care aceştia să fie implicaţi direct în activităţi, va creşte gradul de interes al copiilor şi tinerilor , mai ales că activităţile vor fi interactive şi pentru mulţi dintre ei o noutate. Vor fi familiarizaţi cu informaţii utile şi pragmatice , care le vor folosi cu siguranţă pe parcursul vieţii.

Tematica va fi specifică activităţilor de agrement montan, în principal a tehnicilor de fotografiere la suprafaţă şi subteran, conştientizarea tinerilor asupra arealului protejat şi educaţie ecologică, respectiv notiuni generale de orientare în teren şi nu în ultimul rând vizitarea obiectivelor turistice din zonă. Participarea în tabără oferă tinerilor oportunitatea de a se implica activ în protejarea arealului carstic , de imbogăţire a tehnicilor de specialitate, respect pentru natură şi nu în ultimul rand de dezvoltare personală.

Succesul ediţiilor anterioare ale acestui proiect a reusit să aducă în prim plan frumuseţile M-ţilor Apuseni prin expozitiile virtuale ale participanţilor pasionati şi a celor care şi-au dezvoltat această pasiune.

Cei peste 500 de copii si tineri împreună cu profesorii insoţitori ce-şi vor petrece vacanţa de vară la centrul de agrement Arieşeni vor fi familiarizaţi cu tehnici de fotografiere afară şi în subteran, orientare turistică cu mijloace neconventionale, orientare cu ajutorul fenomenelor naturii, jocuri de animaţie şi vizite la obiectivele turistice din zona Munţilor Apuseni : Peştera Scarisoara, Peştera Ursilor, Cascada Vârciorog, Cascada Bucinis, Groapa Ruginoasa, Cheile Ordâncusei, Gheţarul Vartop, Peştera cu Cristale de la Rosia, Muzeul Lemnarului de la Pătrăhăiţeşti, Roşia Montană cu Minele Romane.

La sfărşitul taberei organizatorii vor oferi tuturor participanţilor diplome si materiale informative, realizarea de expozitii cu cele mai frumoase şi nelipsitul foc de tabără.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax