Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

1 octombrie: Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, la Câmpeni. 21 de concurenți luptă pentru premiu

Publicat

Duminică, 1 octombrie 2023, la Câmpeni se va desfășura o nouă ediție a Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”.

Festivalul începe de la ora 18.00, în Piața Avram Iancu din Câmpeni.

În cadrul evenimentului are loc și Concursul național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”, la care participă 21 de concurenți din peste 10 județe ale țării, pentru obținerea Marelui Premiu.

Concursul va fi jurizat de personalități marcante ale României, care, prin activitatea susținută din ultimele decenii, au contribuit și contribuie substanțial la promovarea, valorificarea și conservarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial:

  • Elise Stan, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1
  • Roxana Ghibescu, doctor în muzică, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, etnomuzicolog, reprezentant al Casei de Discuri Electrecord.

Recitalul va fi susținut de Grupul tradițional de tulnicărese Moațele din Câmpeni, Ansamblul Folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Plută, Ioana Ciorea, Mirela Mănescu-Felea și Leontina Fărcaș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax