Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 septembrie: Spectacol în curtea Teatrului de Păpuși Prichindel din Alba Iulia, cu ocazia aniversării a 68 de ani de existență

Publicat

Cu ocazia aniversării a 68 de ani de existență, Teatrul de Păpuși „Prichindel” îi invită pe iubitorii de teatru, în 1 septembrie, de la orele 19.00, în curtea instituției, la spectacolul „Zulenka”, scenariul și regia Cristian Pepino. Mascota teatrului îi va întâmpina pe spectatori cu zâmbetu-i candid, dar și cu baloane colorate.

Înființat la 1 septembrie în anul 1952, teatrul a realizat de-a lungul timpului proiecte frumoase, pe care le-a prezentat copiilor din țară și din străinătate. La împlinirea destinului estetic al teatrului au participat, de-a lungul timpului, actori, importanți regizori, scenografi și compozitori, având ca obiectiv principal de activitate producerea și prezentarea de spectacole pentru copii, impregnate cu un puternic caracter educativ. Astfel, povești minunate, cu personaje simpatice, care au prins viață în mâinile actorilor teatrului, ateliere și lecții de teatru precum și Festivalul Internațional de teatru Povești au oferit spectatorilor momente unice.

Participarea la numeroase festivaluri naționale și internaționale a dus la consolidarea imaginii teatrului, ca instituție de profil profesionistă, care poate susține pe orice scenă, de oriunde, spectacole de teatru de înaltă ținută artistică. Dovadă în acest sens stau numeroasele premii obținute la aceste festivaluri la care am fost invitați sau la care am fost selecționați.

Evoluția teatrului a constat și în transformarea clădirii pe parcursul anilor, ajungând astfel în anul 2020 să avem un teatru nou, modern, frumos, elegant, atrăgător, cu personalitate.

Dincolo de întreg aspectul frumos și elegant pe care l-a îmbrăcat clădirea și spațiile interioare, noul teatru beneficiază acum și de o curte primitoare, frumos pavată, care, iată, a devenit scena unui teatru în aer liber în această perioadă.

Potrivit reprezentanților teatrului, totul se va desfășura respectând aceleași reguli de programare, precum și cele de protecție și distanțare fizică prevăzute în starea de alertă. Mai multe informații găsiți pe site-ul teatrului: www.teatrulalba.ro și pe adresa noastră de facebook: www.facebook.com/teatruldepapusiprichindelalbaiulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax