Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10-11 august | Caravana Filmelor Next: La Alba Iulia, filmele scurte se văd sub clar de lună la Palatul Principilor. PROGRAMUL

Publicat

Vara aceasta filmele scurte se văd sub clar de lună. După opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT ajunge şi la Alba Iulia. Pe 10 şi 11 august, la Palatul Principilor, albaiulienii vor avea parte de două seri de picnic şi cinema sub clar de lună. Prima seară este dedicată filmului scurt românesc, iar a doua este Disco Night. Intrarea este liberă în ambele seri de proiecţie.

Duminică, 1o august, începând cu ora 21.30, în Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina e Disco Night. În Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii, în Moore Street Masala dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colţ, iar în West Bank Story iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar.

PROGRAMUL DE DUMINICĂ:

Outrageously Disco

r. Nicolae Constantin Tănase, România, 2009, 20’

În strălucirea şi pulsaţiile discotecii, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, o poveste care însă nu era menită să se întâmple.

Un tip chel / Baldguy / Skallamann

r. Maria Bock, Norvegia, 2011, 12’

O poveste despre încercările unui tânăr de-a obţine dragostea şi de-a fi acceptat, într-un musical plin de viaţă despre ce înseamnă să fii tu însuţi şi să iubeşti pe cine vrei.

Moore Street Masala

r. David O’Sullivan, Ireland, 2009, 5’

Baba, vânzător la un magazin de cartier, se îndrăgosteşte de agenta sexy de vânzări imobiliare de vizavi. Când îi vinde prânzul, aceasta îi fură inima. Există un singur fel în care iubirea poate învinge… ca la Bollywood!

Eduard în Ţara Minunilor / Edward in Wonderland / Hereux qui comme Eduard

r. Franck Lebon, Franţa , 2007, 20’

Edward este un tânăr ambiţios, care tocmai a terminat studiile economice. Angajat de o importantă corporaţie internaţională, Craesus Inc, Edward devine noul promotor al profiturilor şi produsului brut, şi vedeta unui muzical economic absurd în care acţionari, directori și consumatori dansează pe aceleaşi acorduri paradoxale.

West Bank Story

r. Ari Sandel, SUA, 2005, 22’

West Bank Story este o comedie musical, despre un cuplu improbabil – David, un soldat

israelian, şi Fatima, o casieriţă palestiniană la un fast food, care se îndrăgostesc în mijlocul animozităţii ce domneşte între familiile lor disputându-şi standurile de falafel în West Bank.

Interior. Maşină / Bench Seat

r. Anna Mastro, SUA, 2011, 19’

Ea îşi doreşte o relaţie stabilă, el visează la o viaţă liberă – însă se va gândi de două ori mai bine, când ea îi povesteşte ce s-a întâmplat cu ultimul băiat care a părăsit-o.

O coafură la înălţime / Flight of the Pompadour

r. Karan Kandharl, Marea Britanie, 2012, 8’

S-a pregătit cu atâta grijă: mocasinii lustruiţi, părul netezit cu atenţie pe spate, bretonul aranjat meticulos. Şi totuşi ceva nu e tocmai în ordine. În clipa în care intră în Rockabilly Club, lumea se uită fix la el.

Luni, 11 august, începând cu ora 21.30, în Alba Iulia e seara filmului scurt românesc la NexT Romanian Shorts. O comedie molcomă (Şanţul), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) şi ceva probleme de pe platoul de filmare (Şi băieţii câteodată), toate în cinci scurtmetraje româneşti “cu zvâc”, mai vechi şi mai noi.

PROGRAMUL DE LUNI:

Marilena de la P7

r. Cristian Nemescu, România, 2006, 45’

Lucruri pe care le faci din dragoste…

Şanţul

r. Adrian Silişteanu, România, 2012, 18’

Într-o zi caniculară de vară, Vasile, un ţăran la vreo 50 de ani, refuză să-și însoţească soţia, Lucreţia, la o ceremonie religioasă, găsind o scuză numai bună: trebuie să termine şanţul din faţa casei lor, ca să nu plătească amendă.

Colivia

r. Adrian Sitaru, România, 2009, 17’

Un băiețel găsește un porumbel bolnav și îl aduce acasă, ceea ce provoacă o adevarată furtună în familie. Tatăl său acceptă în cele din urmă ca porumbelul să stea pe balcon câteva zile. Dar băiatul nu se mulțumește cu atât și își dorește o colivie pentru pasărea sa. Cine va câștiga ?

12 minute

r. Nae Constantin Tănase, România, 2013, 12’

„Când înveţi să fii tolerant, duşmanul tău îţi este cel mai bun profesor.”(Dalai Lama)

Şi băieţii câteodată

r. Matei Lucaci Grunberg, România, 2013, 17’

Un actor. Un regizor. Un platou. O echipă. O problemă.

Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producţii naţionale şi internaţionale, reunite în două programe speciale.

Din 8 şi până pe 23 august, Caravana de Film se opeşte în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară.

Pe 10 şi 11 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte în Alba Iulia, în Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună, eveniment organizat ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax