Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10-13 august: GeoQuest – vânătoare de „comori” cu ajutorul GPS-ului, la Alba Iulia și în alte zone din județ

Publicat

La Alba Iulia are loc, în perioada 10 – 13 august, cea de-a X-a ediție a GeoQuest Transilvania, un joc bazat pe poziționare GPS. La evenimentul care are ca temă „100 de ani de România, 10 ani de Geocaching” vor participa vânători de comori (geocacheri) din diferite părți ale țării și din străinătate.

Geocaching este un joc bazat pe poziționare GPS. Jocul constă în găsirea unor cutii cu „comori” numite geocache-uri (sau cache-uri), care sunt ascunse la anumite coordonate geografice. Totul este înregistrat pe site-ul geocaching.com unde pot fi văzute coordonatele cutiilor (cache-urilor) ascunse în toată lumea. Un cache obișnuit este de fapt o cutie mică, închisă ermetic, ce conține un carnețel sau o coală de hârtie numită logbook. Cutiile mai mari pot conține diverse jucării sau lucruri de mică valoare care se pot lua de găsitor, dacă sunt înlocuite cu altele.

Geocaching-ul este similar cu un joc vechi de 150 de ani care folosește indicii și trimiteri la repere din povești. Geocaching-ul a fost conceput la scurt timp după eliminarea restricțiilor privind folosirea GPS-ului, la 1 mai 2000.

În acest an, GeoQuest-ul național se va desfășura la Alba Iulia și în alte zone din județul Alba, în luna august. Organizatorii evenimentului  sunt jucători voluntari din diferite zone ale țării.

„La ceas aniversar (100 de ani de la Marea Unire) este timpul să organizăm sărbătoarea și în geocaching-ul românesc: vă invităm cu drag la cea de-a 10-a ediție a celui mai mare eveniment Geocaching din Romania – GeoQuest.

Nu puteam alege pentru aceasta anivervare alt loc decât frumoasa cetate din Alba Iulia.

V-am pregătit o vânătoare de comori pe care suntem siguri că nu o veți uita ușor. Vă propunem să explorăm împreună cheile Râmeţului, să (re)încingem la Blaj hora unirii sau să parcurgem agale drumul vinului. Bineînțeles că nu am uitat cetatea din Alba Iulia unde comorile ascunse de noi vă vor ajuta să (re)descoperiți clipe memorabile din istorie.

Acestea fiind spuse, vă asteptăm în perioada 10.08 – 13.08.2018 la Alba-Iulia pentru a participa la a 10-a ediție de GeoQuest!”, au transmis organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax