Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10 -14 aprilie: Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret „Apollo” la Alba Iulia. Spectacole susţinute de trupe de teatru din ţară şi străinătate

Publicat

Elevi, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis vor organiza în perioada 10-14 aprilie, la Alba Iulia „Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret Apollo, editia I”. Pentru a-şi îmbunătăţi calitatea expresiei artistice, invitaţii vor împărtăşi experienţa dobândită ca operatori culturali de succes şi vor participa la ateliere dramatice coordonate de Eugen Stroe Nacht (Israel), regizor conoscut pentru implicarea sa în activităţi şi programe de formare artistică a tinerilor.

Organizarea festivalului face parte din proiectul Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret Apollo, editia I, care este implementat în perioada 3 ianuarie – 5 mai de către Asociatia Grupul Skepsis, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba. Proiectul îşi propune să extindă viaţa cultural-artistică şi socială a tineretului albaiulian.

Echipa de proiect este formată din 10 tineri, elevi, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis, având ca responsabil pe Andreea Adam, care se va ocupa de implementarea proiectului.

La eveniment sunt aşteptate la dialog intercultural trupele tinere din ţară şi străinătate care se vor întâlni la Alba Iulia pentru a schimba experienţă şi pentru a oferi publicului albaiulian spectacole reprezentative din repertoriul propriu.

Asociaţia Grupul Skepsis are deja stabilite relaţii bune şi parteneriate cu grupuri similare din ţară şi străinătate şi este un reper cunoscut în peisajul vieţii cultural-artistice a tinerilor din Alba Iulia. „Echipa de proiect este încrezătoare că va reuşi să selecteze în cadrul festivalului spectacole de calitate, diverse, atractive menite să împlinească aşteptările publicului albaiulian tânăr la inimă, dar şi turiştilor”, au transmis organizatorii.

Valoarea totală a proiectului este de 9.247 euro, din care 4.950 sunt asiguraţi pe bază de contract pentru Proiect în cadrul Programului Tineret în Acţiune, diferenţa fiind acoperită prin co-finanţare din partea organizaţiei gazdă şi a partenerilor: Primăria Municipiului Alba Iulia (1.546 euro), Fundaţia Comunitară Alba (156 euro) şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (punerea la dispoziţie a locaţiei de desfăşurare a activităţilor proiectului şi de susţinere a spectacolelor în cadrul Festivalului)

„Cetatea Alba Carolina a devenit una dintre cele mai frumoase scene ale culturii românești, care abia așteaptă să-și întâmpine vizitatorii în culoare şi sunet. În ultimii ani oraşul vibrează de acorduri muzicale armonioase și de festivaluri de renume care însufleţesc zidurile cetăţii, însă, pentru a asigura o continuitate a ofertei culturale prezente la nivelul comunităţii locale, e nevoie să ne unim forţele cu cei mai motivaţi dintre cei care activează în cest domeniu, iar Grupul Skepsis, prin spirit voluntar, a dovedit în ultimii ani talent şşi devotament faţă de orașul Alba Iulia, aducând pe scenele orașului piese de teatru gustate de public.

Colaborarea cu Grupul Skepsis în cadrul acestui festival internaţional de teatru reprezintă primii paşi într-un parteneriat durabil, care se dorește a fi în următorii ani o poartă deschisă spre cultură pentru locuitori și pentru turiştii care aleg să ne treacă pragul,” a precizat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

„Susţinem cu entuziasm această iniţiativă inedită a trupei de teatru Skepsis care este de mulţi ani un partener constant al Casei de Cultură a Studenţilor în evenimentele şi programele cultural-artistice pe care le organizăm. În spiritul bunei colaborări de până acum e firesc să ne implicăm alături de ei pentru a duce la bun sfârşit acest proiect important”, a declarat Gheorghe Berghian, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

„Un proiect prin care arta teatrală este adusă mai aproape de tineri este important pentru comunitate, iar acest fapt trebuie susţinut”, afirmă Dorin Sava, director executiv al Fundaţiei Comunitare Alba.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul Programului „Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax