Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10 familii din Sebeș vor beneficia în acest an de locuințe ANL. Vezi lista aprobată de Consiliul Local

Publicat

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Sebeş ce a avut loc data de 27.09.2012, reprezentanţii cetăţenilor în forul decizional la nivel local au supus la vot aprobarea  listei de prioritate la repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, şi construite din fonduri A.N.L.

Pentru a beneficia de o astfel de locuinţă, tinerii interesaţi trebuie, ca pe lângă depunerea unei cereri în acest sens să îndeplinească o serie de condiţii prestabilite prin HCL Sebeş 442/2005 privind aprobarea criteriilor de repartizare a locuinţelor construite din fonduri A.N.L, criterii în baza cărora se acordă un anumit punctaj solicitanţilor. O dată urmaţi aceşti paşi, administraţia locală întocmeşte o listă cu solicitanţii care au prioritate la repartizarea acestor locuinţe în funcţie de punctajul obţinut, listă ce este supusă aprobării Consiliului Local, aceasta din urmă fiind etapa premergătoare “păşirii în casă nouă”.

Consilierii locali reuniți în ședință au supus la vot și aprobat proiectul de hotărâre, asta în ciuda faptului că un referat întocmit de unul dintre juriștii Primăriei semnala anumite nereguli.

Astfel, prin referatul întocmit de Biroul Contencios Juridic şi Administraţie din cadrul Primăriei Municipiului Sebeş, s-a atras atenția asupra faptului că întrunirea Comisiei sociale de analiză a cererilor de locuinţe destinate închirierii pentru tineri (A.N.L) nu s-a realizat cu respectarea prevederilor legale, aceasta nefiind convocată în conformitate cu cele prevăzute de legiuitor, iar lucrările de analiză şi implicit de acordare a punctajelor s-a realizat în lipsa secretarului comisiei. În aceste condiţii, semnatarul referatului precizează următoarele: “Din acest motiv lista nominală întocmită de comisie pe baza punctajelor obţinute de solicitanţii de locuinţe destinate închirierii, construite din fonduri ANL, nu ar trebui aprobată în consiliu până nu este întocmită în conformitate cu prevederile legale”.

În acest context, prin raportul de avizare din data de 18.09.2012, Comisia pentru învăţământ,cultură, sport, agrement, monumente istorice, protecţie social, protecţie copii, culte, sănătate şi familie din cadrul Consiliului Local Sebeş a propus amânarea proiectului în vederea reanalizării dosarelor. Consilierii locali au fost însă de altă părere.

Punctul de vedere al consilierului juridic care a realizat referatul

Consilierul juridic din cadrul Primăriei Sebeș, Nicoleta Florea, cea care a realizat referatul respectiv, a ținut să precizeze că, obiectul acestuia nu reprezintă decât părerea ei personală și că era strict un document de uz intern care nu trebuia să devină public. Aceasta a completat că își asumă ceea ce semnalează în respectivul referat dar că documentul nu este un raport de specialitate în urma căruia s-ar fi ajuns la concluzia că întrunirea Comisiei sociale de analiză a cererilor de locuinţe destinate închirierii pentru tineri (ANL) nu s-a realizat cu respectarea prevederilor legale, ci că, exprimă strict poziția ei personală de care poate sau nu, să se țină cont în ședința de CL.


Vezi care sunt familiile care ar urma să beneficieze de locuințe ANL TABEL locuinte ANL

Andreea TĂUȘAN

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. bbc

    luni, 24.09.2012 at 20:29

    dar de locuintele ANL din alba iulia ce se mai aude???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax