Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Lansări de carte şi expoziţii de grafică în cadrul Târgului „Alba Transilvana” şi Festivalului „Lucian Blaga”, prezentate de Inter Art Aiud

Publicat


afis_A3_aripilecerului_4carteÎn cadrul Târgului de carte “Alba Transilvana”, ediţia a VIII-a şi a Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”, ediţia a XXXV-a, la Alba Iulia au loc duminică, 10 mai, evenimente de lansare de carte şi expoziţii grafice “Inter-Art” Aiud.

De la ora 13.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, vor avea loc trei lansări de carte, autor Ioan Hădărig: “Aripile  cerului. Transilvania poem”, „Imagini cu zei interzişi, Colecţia opera omnia, Poezie contemporana”, „România literara, Aiud – 1930, Colecţia opera omnia, Publicistică şi eseu contemporan”.

Licenţiat al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, specializarea Sociologie, cu master în Literatură şi cultură românească în context european, Facultatea de Istorie şi Filologie, Ioan Hădărig este autorul unor volume de poezii, studii monografice, antologii.

Este director artistic al Fundaţiei „Inter – Art” Aiud, manager al Centrului Cultural L. Rebreanu Aiud şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba – Hunedoara din anul 2011.

De la ora 17.00, la Muzeul Naţional al Unirii, va fi prezentată expoziţia de grafică Ştefan Balog – “Aripile cerului”. Evenimentul este prezentat de Mioara Pop, director la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga“ Alba, Gabriel Rustoiu, director general al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi Ioan Hădărig, director artistic Fundaţia „Inter-Art“ Aiud. La vernisaj va fi şi un moment artistic, un recital de pian Dan Avram.

Ştefan Balog s-a născut pe 6 iunie 1968, în Aiud. În anul 1987 a absolvit Colegiul “Bethlen Gabor” din Aiud. În perioada 1992 – 1995 urmează cursurile Şcolii de Arte din Alba Iulia. În perioada 1998 – 1999 urmează cursurile Universităţii Americane din Bucureşti – secţia artă şi arhitectură. În decembrie 2007 a absolvit Academia Popas din Timişoara, sectia grafică – gravură. Studiază gravura (1995 – 2000) cu maestrul Kantor Janos şi filozofia artei (2001 – 2003) cu maestrul indian Chiru Chakravarty.

A expus lucrări din 1993, în cadrul unor evenimente naţionale şi internaţionale, a participat la tabere de creaţie, simpozioane, la saloane internationale de caricatură.

Lucrările sale au apărut in volumul VI (pagina 28) al albumului de artă International Contemporary Artists, publicat de ICA Publishing in aprilie 2013 la New York.

Este iniţiatorul şi conducătorul Taberei Internaţionale de Artă Plastică „Inter-Art” Aiud – (1996 – 2014), Taberei Internaţionale de Creatie pentru Tineret „Inter-Art” Aiud (2006 – 2014), Taberei Internaţionale de Grafica Wine-Art Alba Iulia (2007, 2008), Taberei Internaţionale de Arta Plastica Prison-Art Aiud (2008) şi fondatorul  Fundaţiei „Inter-Art” Aiud România, a Galeriilor “Inter-Art” şi a Muzeului de Artă Contemporană “Inter-Art” din Aiud – alături de Ioan Hădărig şi Robert Lixandru.

Este preşedintele Fundaţiei „Inter-Art” Aiud. Din 2013 este cetăţean de onoare al Aiudului.

Organizatorii evenimentelor sunt Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Bibilioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural “L .Rebreanu” Aiud.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ”Misiune imposibilă” pentru șeful PSD Alba, Ioan Dîrzu, în turul doi. Anunțul făcut de Viorica Dăncilă pentru filiale

Publicat

dancila dirzu

Viorica Dăncilă a declarat marți seara, imediat după CEX-ul cu scântei, că fiecare organizație PSD din țară are ca și target în turul doi, atingerea de 50%+1 de procente din votul alegătorilor, în județele pe care le reprezintă.  Mai exact, șeful de la PSD Alba, Ioan Dîrzu, este obligat de către președintele partidului și candidatul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Geamăna, povestea satului fericit din Apuseni, devorat de un gigant de steril. Amintirile unui localnic

Publicat

Turla bisericii fostului sat Geamăna (Județul Alba) se îneacă în marea de steril nămolos de o culoare incertă, care se întinde pe 130 de hectare. Amplasată pe o colină, biserica era altă dată cel mai înalt punct al satului, dar a rămas acum ultimul semn că acolo au trăit oameni. Zeci de ani i-a luat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CEX PSD cu scandal și urlete de se aude din curtea partidului. Dăncilă ar fi vrut să renunțe la candidatură

Publicat

dancila

Marți, Comitetul Executiv Național (CEX) PSD s-a reunit la sediul central pentru a analiza și discuta rezultatele obținute în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și pentru a stabili strategia din turul al doilea. Din câte se pare, în timpul CEX-ului, spiritele s-au încins și se urlă atât de tare încât se aude din curtea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională la Alba Iulia, sărbătorită cu 10.000 de porții de fasole cu cârnați, la Festival de România, în 1 Decembrie 2019

Publicat

fasole cu carnati

O armată de bucătari iscusiți vor găti, la Festival de România, de 1 Decembrie, 10.000 de porții de fasole cu cârnați, pentru cei care vor fi în Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României. De 1 Decembrie, la Festival de România, cazarma unității Militare 415 din Piația Unirii din Alba Iulia va fi luată […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate