Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Lansări de carte şi expoziţii de grafică în cadrul Târgului „Alba Transilvana” şi Festivalului „Lucian Blaga”, prezentate de Inter Art Aiud

Publicat


afis_A3_aripilecerului_4carteÎn cadrul Târgului de carte “Alba Transilvana”, ediţia a VIII-a şi a Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”, ediţia a XXXV-a, la Alba Iulia au loc duminică, 10 mai, evenimente de lansare de carte şi expoziţii grafice “Inter-Art” Aiud.

De la ora 13.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, vor avea loc trei lansări de carte, autor Ioan Hădărig: “Aripile  cerului. Transilvania poem”, „Imagini cu zei interzişi, Colecţia opera omnia, Poezie contemporana”, „România literara, Aiud – 1930, Colecţia opera omnia, Publicistică şi eseu contemporan”.

Licenţiat al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, specializarea Sociologie, cu master în Literatură şi cultură românească în context european, Facultatea de Istorie şi Filologie, Ioan Hădărig este autorul unor volume de poezii, studii monografice, antologii.

Este director artistic al Fundaţiei „Inter – Art” Aiud, manager al Centrului Cultural L. Rebreanu Aiud şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Alba – Hunedoara din anul 2011.

De la ora 17.00, la Muzeul Naţional al Unirii, va fi prezentată expoziţia de grafică Ştefan Balog – “Aripile cerului”. Evenimentul este prezentat de Mioara Pop, director la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga“ Alba, Gabriel Rustoiu, director general al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi Ioan Hădărig, director artistic Fundaţia „Inter-Art“ Aiud. La vernisaj va fi şi un moment artistic, un recital de pian Dan Avram.

Ştefan Balog s-a născut pe 6 iunie 1968, în Aiud. În anul 1987 a absolvit Colegiul “Bethlen Gabor” din Aiud. În perioada 1992 – 1995 urmează cursurile Şcolii de Arte din Alba Iulia. În perioada 1998 – 1999 urmează cursurile Universităţii Americane din Bucureşti – secţia artă şi arhitectură. În decembrie 2007 a absolvit Academia Popas din Timişoara, sectia grafică – gravură. Studiază gravura (1995 – 2000) cu maestrul Kantor Janos şi filozofia artei (2001 – 2003) cu maestrul indian Chiru Chakravarty.

A expus lucrări din 1993, în cadrul unor evenimente naţionale şi internaţionale, a participat la tabere de creaţie, simpozioane, la saloane internationale de caricatură.

Lucrările sale au apărut in volumul VI (pagina 28) al albumului de artă International Contemporary Artists, publicat de ICA Publishing in aprilie 2013 la New York.

Este iniţiatorul şi conducătorul Taberei Internaţionale de Artă Plastică „Inter-Art” Aiud – (1996 – 2014), Taberei Internaţionale de Creatie pentru Tineret „Inter-Art” Aiud (2006 – 2014), Taberei Internaţionale de Grafica Wine-Art Alba Iulia (2007, 2008), Taberei Internaţionale de Arta Plastica Prison-Art Aiud (2008) şi fondatorul  Fundaţiei „Inter-Art” Aiud România, a Galeriilor “Inter-Art” şi a Muzeului de Artă Contemporană “Inter-Art” din Aiud – alături de Ioan Hădărig şi Robert Lixandru.

Este preşedintele Fundaţiei „Inter-Art” Aiud. Din 2013 este cetăţean de onoare al Aiudului.

Organizatorii evenimentelor sunt Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Bibilioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural “L .Rebreanu” Aiud.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Câți kilometri de drumuri de pământ sau pietruite mai sunt în județul Alba, la începutul anului 2020

Publicat

Niciun km de drum județean din Alba nu este în stare foarte bună, la ora actuală, potrivit situației prezentate de Consiliul Județean (CJ) pentru ședința din 23 ianuarie. Doar drumuri în stare bună sunt, adică 726 km (83,3%). Mai sunt încă 186 km de drumuri pietruite și alți 31 km de drumuri de pământ. Reţeaua […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum va arăta noua creșă ce va fi construită la Alba Iulia. Spații de joacă amenajate pe acoperiș

Publicat

La Alba Iulia, în zona cartierului Orhideelor, se pregătește construirea unei creșe cu spații moderne, multifuncționale și atractive pentru copii. Proiectul a ajuns la faza studiului de fezabilitate. Locația vizată este în zona cartierului Orhideelor, pe Strada Lalelelor, nr. 97 A, lângă Unitatea Militară 01684. Clădirea va fi construită pe o parcelă de 2.065 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 3 februarie. Se încălzește câteva zile, apoi din nou frig. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește de miercuri, iar din 30 ianuarie se va răci din nou. Vor mai fi câteva ninsori și ploi, dar slabe și doar local. Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme până în 3 februarie, în regiuni din țară. În Transilvania, în primele zile de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii vor avea transport rutier gratuit, pe baza carnetului de elev. Precizări de la Ministerul Educației

Publicat

Ministerul Educației a anunțat că a găsit soluția pentru a debloca situația decontării transportului elevilor, iar din anul școlar 2020-2021 aceștia vor avea gratuitate pe baza carnetului de elev. La inițiativa ministrului educației și cercetării, Monica Anisie, în ultimele două săptămâni au avut loc mai multe întâlniri interministeriale pe tema asigurării transportului elevilor școlarizați în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate