Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10 moduri de a crea mai mult spațiu în casă (P)

Publicat

Cu toții ne dorim să aducem un pic de organizare, personalitate și spațiu în amenajările noastre de interior. Majoritatea dintre noi locuim în apartamente, de obicei în orașe medii sau mari, și există adesea o problemă majoră cu privire la spațiul, aspectul și capacitatea de a ne asigura că avem loc pentru toată îmbrăcămintea, toate accesoriile și toți pantofii.

A ne simți înghesuiți ne poate influența starea de bine, făcându-ne să ne simțim înghesuiți, mai ales atunci când ne aflăm într-un oraș mare și plin de viață. Prețul caselor este în creștere, ceea ce înseamnă că, de multe ori, mutarea într-un spațiu mai mare nu se încadrează în buget.

Când locuiți într-un apartament mic, este important să folosiți trucuri ușoare și eficiente pentru a crea mai mult spațiu în fiecare cameră. Iată 10 moduri de a face o cameră să pară mai spațioasă, astfel încât să vă puteți simți confortabil și relaxat în fiecare zi.

1. Adăugați oglinzi

Oglinzile pot face ca un spațiu să pară mai mare și mai luminos. Dacă sunteți aproape de un parc, râu sau aveți o priveliște deschisă, chiar dacă este o vedere parțială, puteți poziționa o oglindă pe un perete lângă fereastră, astfel încât apa, copacii sau orizontul deschis să poată fi văzute din interior. Va crea un sentiment extraordinar de spațiu.

2. Păstrați echilibrul corect al mobilierului

Contrar a ceea ce s-ar crede, camerele par mai mari atunci când sunt mobilate, decât atunci când sunt nemobilate. În loc să renunțați la mobilier, ceea ce face o cameră să pară mai goală, păstrați mobilierul pentru un aspect și o senzație de mai mult spațiu. Cu toate acestea, nu adăugați prea mult mobilier acolo unde este greu să navigați prin casă. Încercați să găsiți un echilibru adecvat.

3. Creați mai mult spațiu de stocare

Dezordinea unui apartament îl poate face să se simtă aglomerat și mai mic. O mulțime de hârtii, genți și îmbrăcăminte întinse peste tot pot face camera să pară restrânsă și dezechilibrată. O modalitate excelentă de a crea spațiu de stocare este un coltar extensibil. Acestea vin cu spații de stocare încorporate și permit proprietarului sau chiriașului să depoziteze mai multe articole într-un mod elegant și rafinat, care să fie totuși la îndemână.

4. Profitați de tavanele înalte

Dacă o garsonieră are tavane înalte, puteți crea un spațiu tip mansardă în partea de sus a camerei. Acesta poate deveni o zonă excelentă de dormit sau pentru depozitare. Chiar dacă studioul sau garsoniera este un spațiu mic, este posibil să aveți tavane mai înalte, care pot fi un avantaj major pentru îmbunătățirea aspectului unei camere. O zonă suplimentară este practică și poate face întreaga casă să se simtă mai mare decât este cu adevărat.

5. Ascundeți îmbrăcămintea suplimentară

Poate fi dificil să vă îndesați toate hainele și accesoriile în dulapuri, iar unele apartamente nu permit posibilitatea de a include dulapuri suplimentare sau de a construi spațiu pentru depozitare. Depozitați îmbrăcămintea în afara sezonului în care le purtați sub pat, folosind containere sau cutii de depozitare. De asemenea, puteți folosi un cearceaf mai lung pentru a ascunde cutiile.

6. Curățați-vă baia

O baie mai curată și mai organizată, cu câteva piese de mobilier, poate face ca spațiul să arate și să se simtă mai bine. Includeți un dulap cu oglindă pentru depozitarea articolelor de toaletă. Aceste tipuri de dulapuri pot fi atât atractive, din punct de vedere vizual, cât și utile și pot adăuga o atmosferă intimă unei băi standard.

7. Depozitați lucrurile într-un otoman

Dacă nu aveți loc pentru un colțar living extensibil, cumpărați un otoman care permite depozitarea cărților, păturilor, pernelor etc. Acest truc poate fi ușor de ascuns și nedetectabil pentru prieteni și vizitatori. Este accesibil și funcțional, deoarece permite o zonă de ședere și depozitare, toate într-o singură piesă de mobilier. Găsiți un otoman într-o culoare modernă și distractivă, care să se potrivească cu decorul casei dvs.

8. Jucați-vă cu lumina

Lumina poate face ca o casă să pară mai mare decât este cu adevărat. Așezând diferite tipuri de lampe și lustre în jurul unei case, puteți lumina camera și puteți adăuga înălțime.

Curățați geamurile în mod regulat pentru a permite luminii naturale și soarelui să pătrundă și optați pentru sisteme de iluminare scăzută și înaltă pentru a aduce lumina din toate unghiurile, nivelurile și intensitățile.

9. Includeți tapet sau pictați pereții

Adăugând culoare pereților, puteți face camera să pară mai înaltă și mai spațioasă. De asemenea, puteți utiliza o singură schemă de culori și puteți vopsi sau tapeta tavanul și pereții într-o nuanță mai deschisă sau mai întunecată, pentru a crea un contrast. Culorile mai deschise, cum ar fi pastelurile, pot inclusiv lumina o cameră, spre deosebire de nuanțele mai adânci, care o întunecă.

10. Țineți ferestrele deschise

Menținerea ferestrelor deschise, fără obloane sau perdele groase, sau doar ușor acoperite cu o plasă poate aduce mai multă lumină, soare și fericire într-o cameră, iar dacă există oglinzi, aceasta va adăuga o reflexie plăcută. Ferestrele închise și întunericul pot face ca un spațiu să se simtă mai mic. Prin deschiderea ferestrelor pentru lumină directă și vederi radiante, puteți face cu ușurință ca apartamentul dvs. să pară mai mare decât este.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax