Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

6 motive pentru care iPhone-ul bate Android (P)

Publicat

Îmi plac telefoanele care folosesc sistemul Android, dar când prietenii îmi cer părerea despre ce telefon să își cumpere, tind să recomand iPhone-ul, în locul celor pe Android. Iată de ce!

Permiteți-mi să încep prin a spune că îmi plac telefoanele Android. Îmi place varietatea de hardware și multiplele opțiuni de personalizare a software-ului. Samsung Galaxy S10 și Google Pixel 3 sunt deosebit de speciale și au un design elegant și unele dintre cele mai bune camere foto. Dar, cu toate acestea, mereu ajung să le recomand cunoscuților să își cumpere Iphone, nu Samsung.

Observați că nu am spus că iOS este mult peste Android. Motivul pentru a merge pe ruta Apple este că software-ul și hardware-ul se completează perfect. IPhone funcționează, de asemenea, minunat cu alte gadget-uri Apple, inclusiv Mac-uri, Apple Watch și Apple TV.

Iată cele mai bune motive pentru care un iPhone este mai bun decât un telefon Android!

1. iPhone-urile sunt mai rapide

Dacă vă gândiți să vă cumpărați un iPhone mai nou, să știți că cipul A12 Bionic din interior este mai bun decât orice din tabăra Android. Decalajul dintre cele două mărci este totuși mai mic decât a fost în trecut, datorită procesoarelor noi care se folosesc la telefoanele Android de ultimă generație. De asemenea, am constatat că cele mai recente iPhone-uri pot transcoda un video mai rapid. Am efectuat un test, iar un iPhone XS a făcut asta în doar 39 de secunde, comparativ cu aproape două minute și jumătate, cât a durat la un Samsung Galaxy S10. Această diferență de viteză face, de asemenea, să vă bucurați de aplicații la adevărata lor valoare.

2. Integrare hardware și software mai bună

În trecut au existat o mulțime de exemple care dovedeau avantajul pe care Apple îl avea în fața sistemelor Android. Chiar dacă și această tehnologie a evoluat foarte mult, există în continuare lucruri pe care doar Apple le poate face.

Cel mai recent exemplu este Face ID, care vă conectează în siguranță la iPhone, utilizând o scanare 3D a feței, printr-un senzor TrueDepth. Și alte companii au încercat să copieze Face ID, dar niciuna nu a reușit.

Animoji și Memoji sunt alte exemple de hardware și software Apple care funcționează perfect împreună.

3. Cel mai ușor de utilizat

În ciuda tuturor promisiunilor producătorilor de telefoane Android de a-și eficientiza temele, iPhone-ul rămâne de departe cel mai ușor telefon de utilizat. Unii s-ar putea plânge de lipsa schimbării în aspectul iOS de-a lungul anilor, dar consider că este un plus că funcționează cam la fel ca acum zece ani. Desigur, Apple a adus îmbunătățiri de-a lungul anilor, cum ar fi Siri și Control Center. Cu iOS 11, Apple a adăugat posibilitatea de a edita Live Photos și de a organiza fișiere prin intermediul aplicației Files. Așteptați-vă ca îmbunătățirile să continue la iOS și în această toamnă!

4. Actualizările sistemului de operare atunci când le doriți

Asta o să-i doară puțin pe fanii Android. Începând din februarie 2019, 83% dintre dispozitivele iOS introduse în ultimii 4 ani foloseau iOS 12, potrivit Apple. Asta le-a oferit utilizatorilor posibilitatea de a folosi dispozitivele mai vechi la capacitate maximă. Dacă dețineți un iPhone , îl puteți actualiza la cea mai recentă versiune de iOS sau aproape de aceasta, în funcție de cât de vechi este telefonul. Iar compania promite că această dinamică nu se va schimba în curând.

5. Cele mai bune aplicații

Acum că atât iOS, cât și Android, au milioane de aplicații în magazinele lor, cursa înarmării s-a încheiat, nu? Nu chiar. IPhone-ul este încă favorizat de dezvoltatori ca platformă de lansare pentru cele mai tari aplicații.

Magazinul Google Play este un fel de Netflix al magazinelor virtuale: primește aplicații multe, dar de obicei acestea sunt lansate mai întâi în varianta pentru iOS. Un prim exemplu este celebrul Fortnite, care a trecut de la iOS la Android după o vreme, și chiar și atunci a fost exclusiv pentru Samsung. Alte aplicații, cum ar fi Super Mario Run și HQ Trivia, au urmat același drum. Au durat, de asemenea, câteva luni pentru a ajunge la Android. Parada aplicațiilor care au fost disponibile pentru iPhone mai devreme decât Android includ Monument Valley 2, Affinity Photo și Snapchat.

Mesajul este clar: pentru cei care nu vor să fie tratați ca utilizatori de aplicații de clasa a doua, iPhone-ul este în continuare regele.

6. Apple Pay

Între Android Pay și Samsung Pay, Apple câștigă detașat. Apple Pay este cea mai populară metodă de efectuare a plăților cu telefonul mobil. De asemenea, este foarte simplu de utilizat. Tot ce trebuie să faceți pentru a utiliza Apple Pay este să apropiați telefonul de terminalul de plată și apoi să atingeți cu degetul pe senzorul Touch ID. Cu ultimele modele trebuie doar să atingeți de două ori butonul lateral și apoi să vă uitați la telefon, pentru a utiliza Face ID și a efectua plata.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax