Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

10 octombrie: ”Adio arme”, proiecție de film la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va organiza o proiecție de film în data de 10 octombrie 2024. Evenimentul are drept scop promovarea literaturii engleze prin film și punerea în valoare a colecției de carte donată de Ambasada Americii la București.

„Promovăm cartea prin film” este sloganul prin care Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propune să pună în valoare colecția de carte donată de Ambasada Americii la București, în cadrul proiectului 2.10 Fondul special – Raftul American  (American Shelf).

„Filmul american – de la popcorn la cărți” este titlul evenimentului de promovare a literaturii engleze prin film. Evenimentul pilot va avea loc în data de 10 octombrie 2024, de la ora 14:30, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Cartea propusă este Adio arme (A Farewell to Arms) a autorului Ernest Hemingway, ecranizată în regia lui Frank Borzage.

Activitatea va debuta cu prezentarea colecției de carte din Raftul American și a câtorva repere despre producția de film american și marea cetate a filmului de la Hollywood, loc în care au activat de-a lungul timpului și mulți români.

Prezentarea va fi urmată de vizionarea filmului Adio arme – A Farewell to Arms și de o dezbatere pe marginea filmului și a cărții cu același nume.

Celor care aleg să petreacă o după-amiază frumoasă la bibliotecă, le va fi prezentată atât cartea din colecția donată de Ambasada americană cât și varianta ei în limba română, însoțite de câteva repere biografice ale autorului Ernest Hemingway și ale regizorului Frank Borzage.

Activitatea este coordonată de bibliotecarul Răzvan Dumitru și este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Colegiul național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Vizionarea filmului va fi „asezonată” cu cel mai cunoscut produs american – popcorn, oferit de organizatori alături de mici drapele americane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate