Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

100 de la ani de la Marea Unire: Guvernul înfiinţează o instituţie specială care se va ocupa de manifestările dedicate Zilei Naționale a României

Publicat

1 decembrie

ziua nationala a unirii 1 decembrie 1918 Peste doi ani românii vor sărbătorii împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 de la Alba Iulia. Pentru manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie, Guvernul creează un departament special, care va avea proprii lui angajaţi și care se vor ocupa exclusiv de acest eveniment.

Guvernul creează, prin ordonaţă de urgenţă, un departament propriu în structura Executivului, condus de un secretar de stat, în care va angaja 35 de oameni, care să se ocupe de manifestările care vor marca 100 de ani de la Unirea din 1918. Prevederea apare într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă redactat deja. Noua instituţie, denumită Departamentul Centenar, va funcţiona în subordinea prim-ministrului.
Iată textul din Ordonanţa de Urgenţă care face referire la înfiinţarea Departamentului Centenar:
„Art. 3. – (1) În scopul coordonării la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) și sfârșitul primului Război Mondial se înființează Departamentul Centenar, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului, condusă de un secretar de stat, finanțată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.
(2) Prin hotărâre a Guvernului se aprobă organizarea, funcționarea și atribuțiile Departamentul Centenar.
(3) Se suplimentează numărul maxim de posturi al aparatului de lucru al Guvernului cu 35 de posturi”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax