Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

100 de locuințe sociale noi, la Alba Iulia. Cinci blocuri vor fi construite într-un cartier din municipiu. Licitație, în SEAP

Publicat

100 de locuințe sociale noi, la Alba Iulia. urmează să fie construite în curând în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia. Este vorba despre 5 tronsoane de blocuri, cu un regim de înălțime P+2 etaje.

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 14 martie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și construirea unui ansamblu de locuințe sociale – 5 tronsoane (tip B2, B3 și B4) în cartierul Gheorghe Șincai.

Valoarea totală a investiției este estimată la 27.692.046,22 de lei, fără TVA. 

Terenul pe care urmează să fie ridicate locuințele sociale este situat în intravilanul municipiului Alba Iulia, într-o zonă accesibilă, cu străzi asfaltate și rețele edilitare aflate la limita proprietății.

Deși municipiul s-a dezvoltat mult în ultima perioadă, zona amplasamentului studiat este una subdezvoltată în ciuda accesului facil și a existenței utilităților.

Din numărul mare de solicitări înregistrate pentru obținerea unei locuințe sociale și din concluziile analizei asupra nevoilor de intervenții în zonele marginalizate enunțate prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2014-2022, reiese necesitatea unei investiții care să asigure noi locuințe destinate persoanelor cu venituri reduse.

100 de locuințe sociale noi, la Alba Iulia

Prin realizarea investiției propuse, vor fi asigurate un număr de 100 apartamente, cu 1, 2 și 3 camere care vor putea găzdui un număr de aproximativ 365 persoane.

Se propun cinci constructii de forma dreptunghiulară, având un regim de înălțime P+2.

Accesul în cele cinci clădiri se va realiza pe latură sudică a construcțiilor, unde este amenajată și rampa de acces pentru persoanele cu handicap.

La interior, construcțiile au un hol central pe fiecare nivel, dezvoltat în lungul clădirii. Legătura pe verticală se realizată printr-o scară din b.a. aflată pe latura de vest a
construcției. Fiecare construcție are un număr total de 20 de apartamente, respectiv 7 apartamente/nivel (exceptând parterul cu 6 apartamente), din care două apartamente cu 3 camere, șapte apartamente cu 2 camere și 11 apartamente cu 1 cameră.

Alegerea tipurilor de apartamente, cu 1, 2 sau 3 camere, a vizat asigurarea varietății, pentru a putea răspunde nevoilor atât unei familii fără copii cât și a familiilor cu 2-3 copii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. B.Paul

    duminică, 17.03.2024 at 19:04

    am făcut și eu dosar pentru locuință socială,și mulți alți cf. celor care se integrează,si cf legii.Dar in România corupția de la cel mai mic până la București…este nu doar vizibilă ci chiar fără perdea… toate la timp și când va veni vremea vor plăti fiecare cf legii.punct.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax