Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

11-13 octombrie: „Târgul de povești pentru copii” transformă Alba Iulia în Capitala Micilor Cititori

Publicat


În perioada 11 – 13 octombrie, cea de-a doua ediție a „Târgului de povești pentru copii” transformă Alba Iulia în Capitala Micilor Cititori. Printre surprizele târgului se numără și prezența Prințesei Urbane, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 17:00. Ioana Chicet-Macoveiciuc vine să le citească celor mici o carte super haioasă și va rămâne apoi la discuții cu cei mari pe tema jocului și a distracției în familie.

Clubul de carte „Cu copiii la povești” are plăcerea de a vă invita la „Târgul de povești pentru copii”, ediția a II-a. După succesul impresionant al primei ediții de târg de carte pentru cei mici, ne dorim să ducem povestea mai departe, aducând împreună într-un cadru organizat edituri ce publică adevărate comori literare adresate celor mici, precum si librării ce comercializează cele mai valoroase titluri pentru copii. 11 expozanți de renume vor aduce în fața publicului mii de cărți pentru copii.

Singura inițiativă de acest gen din țară, își propune să transforme Alba Iulia, între 11-13 octombrie, în Capitala Micilor Cititori. Pe perioada celor trei zile de târg, vor fi prezente în fața publicului cărți ce merită să întregească biblioteca fiecăruia, cărți recomandate de marea comunitate a părinților ce înțeleg importanța lecturii in viața copiilor, dar mai ales cărți care să poată fi răsfoite si achiziționate la prețuri promoționale, timp de trei zile la Alba Iulia.

Târgul se va desfășura în cadrul Muzeului Național al Unirii, Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia și va găzdui atât expoziția cu vânzare a celor mai bune titluri editoriale, carte rară, precum si lansări de carte, invitați speciali, teatru de păpuși pentru copii, ateliere creative, atelier de înțelegere a cititului, dar și cercuri de ecologie, atrăgând atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător.

Atelierul de înțelegere a cititului

Sâmbătă, 12 octombrie de la ora 15:00, vă invităm la o prezentare specială, interdisciplinară, menită să ofere o imagine de ansamblu asupra modului de percepție a lecturii. Atelierul de înțelegere a cititului va prezenta din punct de vedere științific modul de funcționare a ochilor, creierului și imaginației, aducând lumină în procesele și conexiunile ce au loc în interior în momentul lecturii. Alături de specialiști în domeniu, vom afla funcționalitatea ochilor și a creierului în procesul de lectură, precum și rolul cititului în dezvoltarea imaginației, inteligențelor multiple și a dezvoltării personale.

Troc de cărți pentru copii

Pentru că ne dorim să promovăm comportamente responsponsabile față de cărți și mediul înconjurător, ne propunem să păstram permanentă grijă față de acestea. După succesul covârșitor al experienței avute la Clubul de carte ,,Cu copiii la povești“, când cărțile răscitite din bibliotecile personale ale celor mici si-au găsit noi familii iubitoare de povești, ne-am propus ca și la Târgul de carte din acest an să dăm șansa copiilor sa facă schimb de carte. Așadar, sâmbătă, 12 octombrie la ora 12:30, vă invităm la cel mai vesel Troc de cărți. Regulile sunt simple: veniți de acasă cu cel puțin o carte, maximum trei cărți pentru copii, în stare buna și fără defecte, le predați organizatorilor și primiți în schimb bilete de intrare în Troc. Pe baza lor puteți alege apoi alte cărți la schimb, dintre cele prezente.

Cu copiii la povești, cărțile își păstrează mereu valoarea și aprecierea!

Prințesa Urbană întâlnește micii cititori

Printre surprizele târgului se numără și prezența Prințesei Urbane, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 17:00. Ioana Chicet-Macoveiciuc vine să le citeasca celor mici o carte super haioasă și va rămâne apoi la discuții cu cei mari pe tema jocului și a distracției în familie!

Programul târgului

Programul târgului va fi după cum urmează: vineri, 11 octombrie 2019 între orele 15:00-20:00 sâmbătă, 12 octombrie 2019 între orele 10:00-20:00, iar duminică, 13 octombrie 2019 între orele 10:00-12:00. Participarea este gratuită, iar pentru mai multe informații și programul complet de eveniment, vă invităm să accesați pagina Clubului de carte „Cu copiii la povești”: https://www.facebook.com/cucopiiilapovesti/.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum va arăta SUPER-CLĂDIREA Liceului Tehnologic din Sebeș, în valoare de aproape 36 de milioane de lei

Publicat

Liceul Tehnologic din Sebeș va avea o nouă clădire, care va costa 35, 8 de milioane de lei. Cel puțin aceasta este suma alocată din finanțare europeană și contribuție proprie, aprobată și în Consiliul Local. Potrivit proiectului, noua clădire va avea 34 de săli de clasă, laboratoare, sală de sport și de festivități și va […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE – INCENDIU la Alba Iulia: o baracă de lemn a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Un incendiu a izbucnit marți, în jurul orei 17.50, la o baracă de lemn situată pe strada Mihail Kogălniceanu din Alba Iulia. UPDATE 18.20: Reprezentanții ISU Alba au transmis că incendiul a fost lichidat. A ars o baracă de lemn pe aproximativ 25 de metri pătrați. Nu au existat alte probleme.  La fața locului au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Curții de Apel Alba Iulia, despre pensiile de serviciu: Un judecător traumatizat poate fi unul ușor șantajabil

Publicat

Președintele Curții de Apel Alba Iulia, Liviu Odagiu a declarat că pensiile de serviciu ale magistraților nu sunt unele ”nesimțite” termen folosit în ultimul timp în spațiul public dar și de mai mulți politicieni. Într-o conferință de presă, susținută marți, 28 ianuarie, Liviu Odagiu a tras un semnal de alarmă față de abrogare pensiilor speciale. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate