Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

11-15 decembrie 2023: „Donează sânge, fii erou”, campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia

Publicat

În perioada 11 – 15 decembrie 2023 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia se va desfășura campania „Donează sânge, fii erou!”.

Echipa „Donează sânge, fii erou!” organizează o campanie națională de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

„Vă așteptăm între 11.12.2023- 15.12.2023 la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, B-dul Revoluției 1989, nr.23 (în incinta Spitalului Județean de Urgențe Alba), de luni până vineri, între orele 07:30-13:00.

Avem multe surprize pentru donatori!

Pentru a facilita procesul de donare, vă recomandăm să vă programați prin aplicațiile BlooDoChallenge sau Donorium”, au transmis reprezentanții Centrului.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge

  • vârsta: 18-60 ani
  • greutate: femei – peste 50 kg; bărbați – peste 55 kg
  • să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.)
  • să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
  • să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile
  • să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate)
  • să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni
  • să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după)
  • să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării

„Donează sânge, fii erou! este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations.

Proiectul este susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Ne vedem la Centrul de Transfuzie!

Echipa Donează sânge, fii erou! -Alba Iulia, în parteneriat cu elevii Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

În această lună magică a darurilor, aducem lumină și speranță în inimi! Împreună putem face ca acest Crăciun să fie cu adevărat special pentru cei care au nevoie de ajutor.

Alătură-te campaniei noastre de donare de sânge și fă un gest extraordinar de generozitate! Fiecare picătură de sânge donată poate însemna o șansă la viață pentru cineva în nevoie”, au transmis reprezentanții Centrului pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax