Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

11-17 februarie: Acțiune a polițiștilor din Alba pentru verificarea autovehiculelor de transport marfă

Publicat

pol

În perioada 11-17 februarie, oamenii legii vor desfășura pe raza judeţului Alba acţiunea „Truck&Bus”. Polițiștii vor fi în stradă pentru a verifica starea tehnică a mașinilor, legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, dar și alte aspecte privind circulaţia pe drumurile publice.

Acțiunea „Truck&Bus” vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

În cadrul activităţilor de control, poliţiştii rutieri vor urmări mai multe aspecte printre care legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane (existenta foilor de parcurs, existenta şi valabilitatea licenţelor de transport, de execuţie şi de traseu), controlul autovehiculelor pentru transportul mărfurilor şi concordanţa între cantităţile scriptice prevăzute în documentele de însoţire a mărfii şi cele faptice.

De asemenea aceștia vor trece la controlul legalităţii transportului de persoane în trafic urban şi judeţean, interjudeţean, naţional si internaţional, în ceea ce priveşte existenta documentelor legale, condiţiile de transport, respectarea traseelor şi a graficelor de circulaţie, precum si a celorlalte condiţii stipulate în caietele de sarcini

Respectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, precum şi alte aspecte de natură economică.

Vor mai fi avute în vedere şi starea tehnică a autovehiculelor, modul de respectare a prevederilor privind inspecţiile tehnice periodice şi alte aspecte privind circulaţia pe drumurile publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax