Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

11 iulie: Ziua Internațională a Populației Pământului. Câți oameni sunt pe glob

Publicat

11 iulie: Ziua Internațională a Populației Pământului, cunoscută în engleză ca World Population Day, este o inițiativă globală organizată anual la această dată.

Această zi a fost stabilită de Consiliul de Administrare al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) în anul 1989, inspirată de interesul generat de „Ziua celor cinci miliarde,” sărbătorită pe 11 iulie 1987, când populația lumii a atins pragul de cinci miliarde de locuitori.

Scopul principal al Zilei Internaționale a Populației Pământului este de a atrage atenția asupra problemelor globale legate de populație, cum ar fi creșterea rapidă a populației, sărăcia, sănătatea maternă și reproductivă, drepturile omului și durabilitatea mediului.

Ziua este folosită pentru a promova conștientizarea și acțiunile necesare pentru a aborda aceste probleme, precum și pentru a sublinia importanța colectării de date demografice și de dezvoltare pentru a ajuta la planificarea și implementarea de politici eficiente.

11 iulie: Ziua Internațională a Populației Pământului

În fiecare an, Ziua Internațională a Populației Pământului are o temă specifică, adaptată la provocările și prioritățile actuale ale comunității globale.

Aceste teme sunt deseori legate de obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite, subliniind legătura strânsă între dinamica populației și dezvoltarea durabilă.

Evenimentele și activitățile organizate cu această ocazie includ conferințe, seminarii, campanii de informare și diverse inițiative educaționale menite să sensibilizeze publicul și să încurajeze participarea activă în rezolvarea problemelor demografice.

Ziua Internațională a Populației Pământului: câți oameni sunt pe glob

În iulie 2024, populația mondială este estimată la aproximativ 8,12 miliarde de oameni.

Aceasta reprezintă o creștere față de începutul anului 2024, când populația era de aproximativ 8,08 miliarde de persoane.

Ritmul de creștere al populației este în jur de 0,9% pe an, cu peste 367.000 de nașteri și 166.000 de decese în fiecare zi​, potrivit Nations Geo | Population și Statistics Times.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate