Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

11 octombrie: Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox

Publicat

Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi, este prăznuit în calendarul creştin ortodox în ziua de 11 octombrie. Sfântului Apostol Filip i se mai spune „Filip diaconul”, pentru a fi deosebit de Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei 12 Apostoli.

Potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Apostol Filip s-a născut în Cezareea Palestinei. Împreună cu Sfântul Arhidiacon Ştefan, a fost ales de Sfinții Apostoli între cei şapte diaconi.

Sfântul Apostol Filip a fost căsătorit şi a avut patru fiice. Era foarte milostiv, ajuta săracii și pe văduve și se îngrijea cu multă dăruire de slujba care i-a fost încredințată.

În vremea prigoanei asupra creştinilor, pornite la Ierusalim, Sfântul Filip s-a stabilit în Samaria, unde a predicat cuvântul lui Hristos.

Tot poporul, cu un suflet, lua aminte la cuvintele lui pentru că întărea propovăduirea lui cu multe minuni, tămăduind toate bolile și izgonind duhurile cele rele care, strigând cu glas mare, ieșeau din oameni.

Din Faptele Apostolilor aflăm că Sfântul Filip l-a botezat pe Simon Magul. Tot el a fost cel care l-a botezat şi pe eunucul Candachiei şi regina Etiopiei. Sfântul Apostol Filip a predicat învăţătura lui Hristos şi în Azotus unde a adus pe mulţi la dreapta credinţă.

După ce s-a întors în Ierusalim, Sfinții Apostoli l-au hirotonit episcop și l-au trimis în Tralia Asiei. Diaconul Filip a fost înmormântat în Cezareea Palestinei.

sursa foto: Basilica

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate