Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

11 octombrie: Ziua Internațională a Fetelor

Publicat

11 octombrie: Ziua Internațională a Fetelor. Ziua are drept scop recunoaşterea drepturilor şi a problemelor cu care se confruntă fetele din întreaga lume şi subliniază inegalităţile de gen şi diversele forme de discriminare şi abuz suferite de tinere.

Tematica de anul acesta pentru Ziua Internațională a Fetelor este „Generația Digitală. Generația noastră”. Tema a fost aleasă pentru a constitui o platformă a comunității globale pentru înțelegerea discriminării de care fetele se lovesc în mediul online.

Potrivit National Today, la nivel mondial, una din patru fete este șomeră, needucată sau neinstruită, comparativ cu unul din zece băieți. De asemenea, 2,2 de milioane de oameni din întreaga lume, cu vârste sub 25 de ani, nu au accees la internet, marea lor majoritate fiind fete.

Ziua Internațională a Fetelor: Istoric

Primul eveniment care s-a adresat problemelor pe care adolescentele din lumea întreagă le înfruntă a fost reprezentat de semnarea Declarației de la Beijing, în anul 1995, cu ocazia Conferinței Internaționale a Femeilor la Beijing.

Proclamarea Zilei Internaționale a Fetelor a avut loc la data de 19 decembrie 2011, atunci când Adunarea Generală a ONU a votat o rezoluție, prin care data de 11 octombrie a fost dedicată celebrării fetelor.

Această celebrare a început ca parte a campaniei organizației non-guvernamentale, Plan International, intitulată „Because I’m a Girl”. Campania a fost derulată în perioada 2012-2018 și a condus la strângerea a sute de milioane de euro din donații, schimbarea legislației în diverse țări conservatoare și îmbunătățirea vieților a multor fete prin educație, potrivit Plan International.

Ziua Internațională a Fetelor este un produs al acelei campanii și a fost pusă în practică în momentul în care reprezentanți ai  Plan International au cerut guvernului federal canadian să caute o coaliție de suporteri. Ulterior, ONU s-a implicat în acest proiect.

sursa foto: National Today

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate