Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

11 septembrie: Festivalul folcloric pastoral „Coborâtul oilor”, o sărbătoare tradițională veche de secole

Publicat

Localitatea Loman (comuna Săsciori) găzduiește, duminică, 11 septembrie 2022, Festivalul folcloric pastoral „Coborâtul oilor”, o sărbătoare tradițională veche de secole și pe care o păstrează comunitățile de păstori din zonă.

Festivalul debutează în jurul orei 11:00 cu un ceremonial religios, urmat de deschiderea expoziției crescătorilor de ovine și a târgului de produse tradiționale românești.

Manifestările vor cuprinde și prezentarea unor obiceiuri și tradiții pastorale.

De la ora 12:30 va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric „Sufletul Lomănarului” din Loman, Ansamblul „Călușarii din Săsciori” și Florin Bănățan.

Spectacolul va fi întregit de un program artistic special pregătit de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de interpretele Roxana Reche, Dorina Narița și Floricica Moga.

Spectacolul va continua cu un program susținut de „New Orkestar” din Orăștie, alături de: Eugen Mihăilă, Florin Toader, Elena Pamfiloiu, Doinel Hândorean, iar apoi cu recitalurile îndrăgiților interpreți Robert Târnăveanu, Nicoleta Voica și Cristian Pomohaci.

Festivalul folcloric pastoral „Coborâtul oilor” a ajuns în acest an la cea de-a X-a ediție și încearcă să păstreze tradițiile și obiceiurile comunităților de păstori din Munții Sebeșului.

Sărbătoarea marchează coborârea turmelor de oi de la munte și pregătirea pentru iernat, un moment extrem de important în calendarul pastoral.

Festivalul „Coborâtul oilor” de la Loman este organizat de către Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Săsciori, Asociația Crescătorilor de Ovine Săsciori și cooperativele agricole: Miorița Oacheșe și Laz Căpâlna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax