Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

120 de persoane rău-platnice din comuna Meteş riscă să fie executate silit, dacă nu își achită restanțele la Primărie

Publicat

Bugetul comunei Meteș s-ar putea îmbogăți cu aproape 400.000 lei, dacă persoanele care au restanțe și amenzi neplătite și-ar achita datoriile. Este vorba despre 120 de persoane din mai multe sate din comună, care riscă să fie executate silit pentru ca sumele datorate să poată fi recuperate. Acesta este anunțul făcut de primarul comunei, Traian-Nicolae Ursaleș.

La nivelul bugetului local al comunei Meteș au mai rămas de încasat 275.257,28 lei, sumă ce reprezintă restanțe și majorări din anii trecuți, precum și 102.260,17 lei, ce reprezintă cuantumul amenzilor (de circulație, majoritatea) neplătite.

Astfel, bugetul local al comunei Meteș ar putea fi suplimentat cu suma de 377.517,45 lei, dacă banii se vor recupera integral.

„Sper ca oamenii să înțeleagă că este datoria fiecăruia să-și plătească datoriile către stat, deoarece neplata la timp nu duce decât la majorarea acestora, la popriri pe salariu sau chiar la executări silite. Totuși, trebuie spus că numărul rău-platnicilor nu depășește procentul de 20%, numai că aceștia au restanțe foarte mari. Vreau să-i asigur pe cetățenii care și-au plătit datoriile că vom face toate demersurile de a recupera aceste sume de la restanțieri. Cât de repede vom face publice și numele celor rău-platnici, mai ales că majoritatea acestora sunt oameni care se bucură de un bun prestigiu în comunitate. Aceștia nu și-au plătit la timp taxele din rea credință. În prima parte a acestui an, vom începe procedurile de recuperare a acestor sume, care vor duce până la executări silite”, a declarat primarul comunei Meteș.

Cei 120 de rău-platnici cu restanțe mai mari de 500 lei sunt repartizați în felul următor: 29 persoane în satul Tăuți, care împreună au restanțe și amenzi ce depășesc suma de 68.000 lei; 28 persoane în satul Văleni, care împreună au restanțe și amenzi ce depășesc suma de 65.000 lei; 25 persoane în satul Ampoița, care împreuna au restanțe și amenzi ce depășesc suma de 80.000 lei; 12 persoane în satul Poiana Ampoiului, care împreuna au restanțe și amenzi de peste 47.000 lei; 12 persoane în Lunca Ampoiței și Lunca Meteșului, cu restanțe și amenzi cumulate de peste 30.000 lei; 7 persoane în Presaca Ampoiului, care împreună au restanțe și amenzi de peste 20.000 lei și 7 persoane în Meteș, care împreuna au restanțe și amenzi ce depășesc suma de 20.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax