Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

122 de ambulanţe de tip A2 vor fi distribuite în județe. Au fost cumpărate și recepționate de IGSU

Publicat

122 de ambulanţe de tip A2 destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă Judeţene au fost recepţionate, joi, de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Acestea urmează să fie utilizate pentru transportul mai multor pacienţi pe targă şi scaune, acestea fiind dotate cu truse de urgenţă de bază care includ oxigen şi defibrilator semiautomat”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, joi, AGERPRES.

În primele luni ale anului, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit o comisie de specialişti, cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanţă, cât şi din cadrul UPU-SMURD şi al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, care a urmărit revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele achiziţionate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluţiile tehnicii şi a tehnologiilor medicale actuale.

IGSU, desemnat ca unitate de achiziţii centralizate pentru ambulanţe, prin OUG nr. 74/2017, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziţia a 122 de ambulanţe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă.

Achiziţia din fonduri europene este parte a Programului Operaţional Regional 2014-2020 – Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru.

Valoarea unitară, conform contractului de furnizare este de 233.971 lei, iar valoarea totală, conform contractului de furnizare este de 28.544.577 lei.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax