Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

13-16 iulie: Festivalul Întregalde Folk, în satul Ivăniş. Mâncare la cazan, muzică în natură și premii de peste 6.000 de lei

Publicat

afis2 În perioada 13-16 iulie, în satul Ivăniş se desfăşoară a patra ediţie a Festivalului Întregalde Folk. Evenimentul celebrează împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire.

Noutatea acestei ediții constă în faptul că, pe lângă bannerul care salută Basarabia, fiecare artist va dedica un cântec Basarabiei.

„Ediția de anul acesta este dedicată Basarabiei, românilor smulși din țara lor cu tot cu petecul lor de pământ, români deportați în mare parte, și, de multe ori uciși și îngropați în gropi comune. Rănile istoriei și mai ales rănile din sufletele oamenilor nu pot fi vindecate prin nepăsare și indiferență. ci prin căldura inimilor și a brațelor noastre deschise”, spune organizatorul evenimentului, Stelian Maria.

Întregalde Folk încurajează arta și turismul rural în regiunea Întregalde, zona în care natura e atât de frumoasă, încât uităm să respirăm. „Tabăra folk Ivăniș a reușit în doar trei ediții să reașeze un mic sat, Ivanis, în mare parte părăsit, pe harta României și a Europei. Sperăm să redăm zonei oamenii pe care îi merită, iar oamenilor dragostea pentru natură” a mai declarat Stelian Maria.

Mâncarea la cazan, plăcintele și pâinile coapte la foc de lemn, drumețiile,  ciupercile, fructele de pădure și plantele medicinale, jocurile pentru copii și focurile de tabără vor fi prezente la Întregalde Folk, ca în fiecare an. Nu vor lipsi concertele de folk, nici concursul de interpretare pentru începători și avansați.
Ivănișul are imnul său, “Cu lupii laolaltă”, interpretat de Adi Beznă.

La ediția de anul acesta vor urca pe scenă: Cristi Corcioveanu, Daniel FăT, Felicia Pop, Nicu Zotta,  Cătălin Stepa, Raluca Cismaru, Adi Mitescu, Daniel Oprița, Puiu Bretoiu, Oana Dragomir, Stelian Maria, Adi Beznă,  Cătălin Ungureanu, Trupa de Serviciu – Daniel Julean, Nelu Pitic, Dan Miron – bass, Andrei Pitic – chitară, Miki Csordas – tobe, New Levites (Dan și Manu Picu), Emeric Imre, Grupul Barock, adica Dan Oancea, voce…Cristi Luca, chitară, voce, Deny Crăiniceanu, chitară, Viorel Pascu, bass, voce, Daniel Croitoru, tobe, voce,  Manea Mihai ”cROCo”.

Și anul acesta concursul de interpretare va fi împărțit în două secțiuni de începători și avansați. La concurs pot participa artişti folk care cântă individual sau în trupă, indiferent de vârstă. Copiii se pot prezenta cu compoziții care nu le apartin, iar avansații vor prezenta două cântece pe muzică proprie. Înscrierile se fac numai la fața locului, în ziua de 13 iulie, cel mai tarziu la ora 17.00.

Premiile, cu o valoare totală de peste 6.300 lei, poartă numele artiștilor regretați din lumea folkului, a unor poeți care au inspirat folkul sau numele unor cunoscute atracții naturale ale zonei Întregalde. Acestea constau în:
Categoria Avansați
·   Premiul I “Întregalde Folk” – 1000 lei
·   Premiile ”Alexandru Zărnescu”, ”Tatiana Stepa”, ”Florian Pittiș” și ”Valeriu Sterian” – 400 lei fiecare
· Premiile ”Anda Călugăreanu”, ”Gil Ioniță”, ”Nicu Vladimir” și „Emilian Onciu” – 200 lei fiecare

Categoria Începători (copii)
·  Premiul I ”Întregalde Folk” – o chitară semiacustică în valoare aproximativă de 1000 lei
·  Premiile ”Cristian Pațurcă, Adrian Păunescu, Mihai Eminescu”  – 300 lei /premiu
–  Premiile ”Ivăniș, Huda lui Papară, Poiana Narciselor, Găldioara, Cel mai tânăr concurent” – 200 lei fiecare
O pensiune din Bușteni va oferi cazare gratuită timp de două nopți pentru fiecare copil care va trece de preselecție și pentru părinții acestuia.
Juriul : Vali Fagarași, Enache Silvana și Cătălin Ungureanu.

Festivalul se va desfăşura în satul Ivăniş, comuna Întregalde, judeţul Alba.  Este o zonă retrasă de munte, Telekom este singura telefonie care are semnal în zonă. Participanții sunt încurajați să aibă la ei haine groase, de seară, pelerină de ploaie, lanternă și bocanci. Drumul este asfaltat până la 7 km de locatia festivalului.

Cazarea se poate face la cort, contra unei contributii după aprecierea fiecăruia, contribuție care va fi donată premiilor. De asemenea, în apropiere se află tabăra Roica, cu 60 de locuri de cazare și sală de mese.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax