Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

13-22 septembrie: Festivalul Toamna Cugireană. Spectacole folclorice, concerte și competiții sportive, la Cugir


Publicat

O nouă ediție a Festivalului Toamna Cugireană se va desfășura la Cugir, în perioada 13 – 22 septembrie. Din program nu vor lipsi concertele și spectacolele folclorice, parada portului popular, competițile sportive și focurile de artificii.

Program Festivalul Toamna Cugireană, ediția a XXII-a, 13 – 22 septembrie 2019

Vineri, 13 septembrie

 • ora 09:00 – Conferința AGIR – Centrul Cultural

Sâmbătă, 14 septembrie

 • ora 08:00 – Cugir Raw Race – semimaraton – Arena Cugir

16-20 septembrie

 • Competiții sportive (CSO)

Marți, 17 septembrie

 • Concert de muzică clasică – Centrul Cultural
  • Grupul vocal Anatholis și miniorchestra Classis

Vineri, 20 septembrie

 • ora 17:00 – Lansare de carte, prof. Dorin Uritescu – 75 – Centrul Cultural

Sâmbătă, 21 septembrie

 • ora 09:00 – Deschiderea oficială a festivalului – Primăria orașului Cugir
 • ora 10:30 – Off Road – startul competiției – Poiana cu Goruni, Vinerea

Piațeta Centrului Cultural

 • ora 10:30 – 11:30 – Concerte de fanfară
 • ora 11:30 – 12:30 – Copilăria la ea acasă (spectacole cu picioroange, baloane uriașe de săpun, magie)
 • ora 17:00 – Concerte
  • Trupe locale: Serenity, Millenium C
  • Ștefan Stan and The Band
  • Mike Godoroja & Blue Spirits
  • Jukebox și Bella Santiago
  • Spectacol de lasere
  • IRIS

Duminică, 22 septembrie

 • ora 10:00 – Off Road Trial – Platoul Cetate
 • ora 11:00 – Parada portului popular
 • ora 13:00 – Spectacol folcloric
  • Ansamblul Drăgan Muntean – Deva
  • Ciprian Roman și Ovidiu Olari
  • Cristian Fodor și Flaviu Cristea
  • Concert Stadttkapelle și Trachetenverein – Wasserburg
  • Grupul Izovoare, Ansamblul Nedeia – Novaci
  • Ansamblul  Felszeg Gyongye – Sâncraiu
  • Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea
  • Taraful Centrului Cultural și tinerii soliști ai Cugirului
  • Steisha Irish Dance School
  • Ansamblul Țara Vrancei – Focșani
  • Ansamblul Augustin Bena Alba, condus de dirijorul Alexandru Pal și soliștii Roxana Reche, Maria Filimon, Dorina Narița, Nicolae Plută, Floricica Moga
  • Nicolae și Tudor Furdui Iancu și Orchestra Crai Nou
 • ora 20:30 – Concerte
  • The Twisters
  • Foc de artificii
  • Bucharest Jazz Orchestra cu Sebastian Burneci
  • Invitat special: Virgil IanțuDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Anglia renunță la carantină pentru persoanele vaccinate care intră în țară după 2 august. Testarea rămâne obligatorie

Publicat

Anglia ridică o parte dintre restricțiile de călătorie pentru europeni și americani. 

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu ambele doze, care sosesc din statele UE şi SUA vor fi scutite de obligaţia autoizolării după sosirea în Anglia începând cu 2 august.

Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapp.

Rămâne însă obligatoriu testul care trebuie efectuat înaintea călătoriei şi de asemenea testul PCR efectuat a doua zi după sosirea în Anglia.

Scutirea de obligaţia autoizolării pentru o perioadă de 10 zile după sosire se va aplica numai persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu un ser acceptat în UE sau SUA.

Această nouă regulă privind eliminarea carantinei a fost anunţată deocamdată doar pentru Anglia, dar se aşteaptă ca şi celelalte ţări componente ale Regatului Unit să se alinieze la ea.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, atac la Florin Cîțu pe tema ”primarilor vehicule”: Declarația este deplasată și nu are acoperire logică

Publicat

Europarlamentarul PNL, Mircea Hava, l-a atacat pe Florin Cîțu, într-o postare pe contul său de Facebook. 

Hava face referire la o declarație atribuită lui Cîțu, care ar fi afirmat că ”primarii reprezintă doar un vehicul prin care noi dezvoltăm comunitățile”. 

”Sunt și eu curios, după ce am fost ales în 6 mandate primar, să știu ce fel de vehicul sunt ori am fost” a scris Hava pe contul său.  

Deși declarația lui Cîțu este marginală și a fost tratată succint, în mică măsură de presă, fostul primar din Alba Iulia îi alocă un spațiu larg pe Facebook.

Postarea lui Mircea Hava sa nu poate fi scoasă din contextul luptei interne din PNL între Florin Cîțu și Ludovic Orban, la nivel național, și dintre Mircea Hava și Ion Dumitrel, la nivel local.

Citește și: VIDEO: Președintele PNL Alba, Mircea Hava revine asupra susținerii lui Ludovic Orban la șefia partidului: „Mi s-au luat vorbele”

De câteva săptămâni, Hava încearcă să întoarcă trendul local ”pro-Cîțu” din organizația județeană, discutând în special cu primarii din județ.

Declarațiile lui Mircea Hava:

”Primarii sunt rezultatul votului direct, inima și măsura valorii unui partid. Într-un moment mai puțin inspirat, premierul Cîțu i-a catalogat pe primari drept „doar vehicule”.

Sigur că, pentru cei care s-au priceput și se pricep la politică și administrație de pe margine, pentru cei care stau în tribune, analizează și comentează de la înălțimea unor fotolii lipsite de responsabilitatea votului direct, primarii sunt niște simple vehicule.

Vehicule electorale, locomotive, oameni care adună voturi. Știu foarte bine ce sunt primarii, pentru că am fost întotdeauna aproape de ei.

În interiorul unui partid lucrurile stau însă altfel. Primarii sunt baza pe care liderii de la vârf și simpli membri, împreună, pot să construiască.

Primarii sunt rezultatul votului direct, inima și măsura valorii unui partid. Primarii pot fi „vehicule” electorale atât timp cât ei sunt motorul unui partid și întregul partid se îngrijește de acest motor.

Călătorii-candidați nu-i pot folosi după bunul plac, când și cum le convine, pentru a ajunge din punctul candidat în punctul ales.

Declarația premierului este cel puțin nepotrivită și nu cred că are acoperire logică.

A eticheta primarii, indiferent de partid, de o asemenea manieră este deplasat iar domnul Cîțu ar trebui să revină cu o explicație mai extinsă, pentru a lămuri lucrurile.

„Vehiculele” de care dânsul vorbește sunt, de fapt, cetățenii fiecărei comunități din România, fiindcă, după alegeri, un primar este administratorul tuturor: și al celor care l-au ales și al celor care nu l-au ales.

În plus, în plan politic, o astfel de abordare e firesc să nască frustrări și supărări printre primarii PNL, cu precădere, mai ales că vine din partea unuia de-ai lor.

Cele mai importante victorii politice ale PNL au fost aduse de către primari.

Din păcate, dacă Premierul socotește că primarii sunt nimic mai mult decât niște vehicule, atunci însemnă că și această coaliție de guvernare nu e nimic mai mult decât o remorcă pusă în urma acestor vehicule.

Iar asta pentru că, vrând ne vrând, primarii sunt cei care decontează, în mod direct, nereușitele guvernării.

Ei sunt cei la care cetățenii privesc și de la care așteaptă ca proiectele derulate prin PNDL să fie continuate, ca banii europeni să fie accesați și transformați în proiecte, ca programul de guvernare să fie transformat în realitate.

Să nu mai vorbim de PNRR, chestiune care, la fel ca vaccinarea, ne ține tot la distanță de performanță.

De la vehiculul ales în mod direct așteaptă cetățeanul rezultate directe și nimeni nu stă să analizeze problemele remorcii, care încetinește vehiculul.

Să nu mai vorbim despre faptul că banii pe care unii sau alții consideră că-i dau primarilor sunt un drept legal.

Acești bani provin din comunități, ai oamenilor taxați și impozitați, și ar trebui să se întoarcă cât mai simplu și mulți de unde sunt luați. Fix când e nevoie!

Eu sper, sincer, ca domnul Cîțu să fi scăpat, cum se zice la noi, „porumbelul” și e păcat că nu a avut inspirația să dezvolte acest subiect, pentru a se face înțeles limpede, fără loc de interpretări.

Sunt și eu curios, după ce am fost ales în 6 mandate primar, să știu ce fel de vehicul sunt ori am fost.

Și mai sper că această scăpare e una ce poate fi pusă pe seama oboselii.

Vreau să cred că Premierul Cîțu are un respect mult mai mare pentru aleșii partidului și că nu-i consideră pe aceștia un simplu mijloc de transport în proiectul său de la vârful politicii”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Telefon lăsat la încărcat într-un parc din Teiuș, furat de o tânără de 23 de ani, din Blaj, care trecea pe acolo

Publicat

Polițiștii din Teiuş au identificat o tânără, din Blaj, ca persoană bănuită de furt. Aceasta ar fi sustras un telefon mobil lăsat nesupravegheat. Bunul a fost recuperat şi restituit păgubitului.

”La data de 27 iulie 2021, în jurul orei 23.00, polițiștii din Teiuş, au fost sesizați de către un tânăr, de 27 de ani, din Zlatna, cu privire la faptul că i-ar fi fost sustras un telefon mobil, pe care l-a lăsat nesupravegheat, conectat la o priză electronică dintr-un parc, din Teiuş, pentru a încărca bateria.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat o tânără, de 23 de ani, din Blaj, ca persoană bănuită de săvârșirea faptei” au transmis polițiștii.

Telefonul a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar faţă de tânără poliţiştii au deschis un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenție de unde cumpărați alimente și cum preparați mâncarea, pe vreme caniculară. Recomandări ANSVSA

Publicat

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, produsele alimentare trebuie cumpărate numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar. Nu trebuie achiziţionate produse alimentare expuse la vânzare în locuri şi condiţii necorespunzătoare (pe stradă, din portbagajul maşinilor etc.) cu atât mai mult în cazul alimentelor uşor perisabile – carne, peşte, ouă, lapte şi produse lactate.

Consumatorii trebuie să ia în considerare temperatura la care trebuie păstrate alimentele ce necesită păstrare la rece, să verifice prospeţimea în momentul achiziţionării şi să nu cumpere alimentele cu miros neplăcut sau având culoarea, consistenţa modificată sau care prezintă mucegai pe suprafaţă.

Aceştia sunt sfătuiţi să nu cumpere produse care poartă indicaţiile „păstraţi la frigider”, „păstraţi la rece” sau „păstraţi în congelator” şi care nu au fost depozitate în condiţii de refrigerare sau congelare. Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală trebuie să fie introduse în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle, la o temperatură de refrigerare de preferinţă între 0 – +4 grade C şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scăzută, respectiv sub -18 grade C;

Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider trebuie ambalate separat, iar cele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.

Produsele care au fost decongelate nu trebuie recongelate.

Fructele şi legumele trebuie spălate bine înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

„Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene vor verifica în special următoarele: expunerea la vânzare a produselor alimentare şi în special a produselor de origine animală care trebuie să se realizeze în locuri sau spaţii care asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare; condiţiile de manipulare, depozitare şi transport al produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi, în mod special, a produselor perisabile (carne proaspătă, carne tocată şi carne preparată, produse din carne, peşte, ouă, lapte şi produse din lapte); condiţiile de recepţionare, manipulare, depozitare şi procesare a produselor de origine animală în unităţi care se adresează categoriilor vulnerabile ale populaţiei (spitale, grădiniţe, creşe, cămine de bătrâni, centre sociale de plasament) şi care se adresează unui număr mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii); depozitarea ambalajelor destinate produselor alimentare şi în special a recipientelor în care se livrează/serveşte mâncarea gătită către consumatorii finali; eliminarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman din unităţile din sectorul alimentar şi în special din unităţile de alimentaţie publică; asigurarea temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific în timpul producţiei, depozitării, transportului şi expunerii la comercializare; măsurile privind reţinerea oficială, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării; interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care „nu sunt inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar”, se precizează în comunicatul ANSVSA.

Serviciile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au obligaţia monitorizării permanente a tuturor cazurilor şi situaţiilor în care există riscul apariţiei sau au fost declanşate focare de toxiinfecţii alimentare sau intoxicaţii datorate consumului de alimente.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate