Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

13 copii care au fost în luna august într-o tabără la Ighiu, depistați cu COVID. Amendă dată de DSP Alba pentru condiții

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

13 copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani și un supraveghetor, care au fost în ultimele două săptămâni într-o tabără din comuna Ighiu, au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Inspectorii DSP Alba au fost în control la societatea comercială care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii și au aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru condiții improprii. 

Urmare a unui control efectuat de către inspectorii DSP Alba la o societate comercială din județ care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 10.000 de lei ( ART. 41 lit. c din HG 857/2011) pentru neexecutarea operațiunilor de curățenie și/sau dezinfecție a utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru în condițiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare.

Mai exact, blocul alimentar, spațiile de depozitare a materiilor prime și auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurățat, mobilier întreținut necorespunzător, pereți cu frecvente panze de păianjen, vesela și echipamente neigienizate, spații frigorifice neigienizate.

În ceea ce privește condițiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor și a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfectiei.

Inspectorii DSP Alba au stabilit, ca urmare a controlului efectuat joi 19 august 2021, ca termen de remediere al deficiențelor data de 21 august 2021, în caz contrar impunându-se suspendarea activității unității.

Totodată reprezentanții DSP Alba au transmis că în perioada 2 – 19 august 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID 19 care au legătură cu unitatea controlată, 13 la copii care au frecventat tabăra și un caz la un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul în alt județ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice a fost alocat județului Alba.

Toate celelalte 13 cazuri au fost alocate altor județe din țară (Suceava, București, Argeș) întrucât în urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declarațiilor persoanelor pozitive și a supraveghetorilor, că la intrarea în tabără cei 13 prezentau simptomatologie specifică sau erau contacți direcți ai celor care prezentau simptomatologie până la momentul intrării în tabăra.

Potrivit DSP Alba, cele 13 cazuri pozitive au fost testate după plecarea din tabăra, în județele de domiciliu.

Inspectorii DSP Alba au dispus organizatorilor taberei efectuarea triajului epidemiologic riguros, precum și prezentarea la intrarea în tabără a unui test negativ COVID 19 de către participanți.

DSP Alba va efectua un nou control al unității în 21 august 2021 și va monitoriza permanent activitatea taberei, astfel încât sănătatea participanților și a personalului supraveghetor să nu fie pusă în pericol și pentru a evita răspândirea cazurilor COVID-19.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sçărtz !

    vineri, 20.08.2021 at 09:03

    Tabara intr-un sat amarat ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax