Economie
13 E-uri în pateuri. InfoCons a analizat etichetele a 39 de produse de tip pastă vegetală, aflate pe piață
InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor de tip pastă vegetală care se regăsesc pe piața din România.
În total au fost analizate 39 de produse, de la diversi producători si distribuitori și reprezentanții asociației au descoperit până la 13 E-uri în aceste produse.
În total au fost analizate 39 de produse, de la următorii producători/distribuitori:
SC Scandia Food SRL,
Mandy Foods International SRL,
Orkla Foods România,
Vascar SA,
Oetker RO SRL,
Carrefour România SA,
Auchan România SA,
Mega Image SRL,
Lidl Discount SRL,
România Hypermarche SA,
Rewe România SRL.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor care se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
Din punct de vedere al procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):
Broccoli 33% din compoziție
Boabe de soia 32 % din compoziție
Boabe de soia 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție
Boabe de soia 32 % și masline 2.1% din compoziție
Semințe de floarea soarelui 10% din compoziție
Masline într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție
Ciuperci într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție
Ardei într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție
Semințe de in 2.5% din compoziție
Ceapă verde 2% din compoziție
Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 13.
Află AICI cât la sută din produse au în compoziție cele mai multe E-uri.
Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale.
Valoarea energetică este cuprinsa între 184 kcal și 319 kcal.
Cantitatea de grăsimi variază între 16g și 28.9g.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.7g și 3.3g.
Se poate observa că produsele cele mai bogate în glucide sunt și cele mai sărace în fibre. De asemenea, unele produse prezintă cantități de zaharuri de până la 4.9g.
Cantitatea de glucide se situează între 3.08g si 9.9g. 46.15% din produsele analizate nu conțin fibre.
92.31% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine/100g. Cantitatea de proteină se situează între 1.8g și 12g pentru produsele studiate. 94.87% din produse au avut cel puțin 1g de sare în compoziție. Cantitatea de sare din produsele studiate s-a situat între 0.51g și 1.95g.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News