Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

13 iulie, Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Sărbătoare pentru credincioşi, ce datează din secolul al IX-lea

Publicat

sfantul gavriil Sfântul Arhanghel Gavriil este pomenit de credincioşii ortodocşi şi pe 13 iulie. Reamintim că mai este sărbătorit pe 26 martie, în ziua de după Buna Vestire şi pe 8 noiembrie, când este Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail.

Sărbatoarea din 13 iulie datează din secolul al IX-lea, potrivit creştinortodox.ro.

Sfantul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales şi trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret să-i vestească taina cea mare a întrupării Domnului. A adus vestea zamislirii Maicii Domnului lui Ioachim şi Anei, mai scrie sursa citată. A vestit în templu Sfântului Zaharia ca soţia lui va naşte la bătrâneţe pe Sfântul Ioan Botezătorul.

Sfantul Arhanghel Gavriil a rostit primul numele lui Iisus.  A dat nume Sfântului Ioan Botezătorul. A vestit păstorilor naşterea lui Hristos şi a fost primul care a cantat: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pamant pace, între oameni bunăvoire!” (Luca 2, 14).

Sfântul Arhanghel Gavriil a descoperit magilor taina întrupării. El l-a liniştit pe Iosif când voia să o lase pe Fecioara Maria. El i-a poruncit să fugă în Egipt cu Pruncul şi iarăşi să se întoarcă în Nazaret.

sursa: crestinortodox.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax