Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

13 iulie, Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Semnificații ale sărbătorii pentru credincioși

Publicat

Pe 13 iulie, în calendarul creștin ortodox se sărbătoreşte, pentru a doua oară, soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Acesta mai este mai este sărbătorit pe 26 martie, în ziua de după Buna Vestire şi pe 8 noiembrie, când este Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail. 

Arhanghelul Gavriil este una dintre căpeteniile îngerilor vestitori ai voii lui Dumnezeu. După mărturiile Sfintei Scripturii și ale Sfintei Tradiții, Arhanghelul Gavriil a fost cel care l-a învățat pe Moise, în pustiul Egiptului, să scrie prima carte a Vechiului Testament, Facerea (Geneza).

Vezi și MESAJE de Sfinţii Arhangheli MIHAIL și GAVRIL. Felicitări și urări pentru oameni dragi. Colegi, rude, prieteni

Sfântul Arhanghel Gavriil a tâlcuit Prorocului Daniil vedeniile cele minunate, referitoare la ceea ce se va întâmpla în vremurile din urmă. I-a mai spus despre eliberarea poporului lui Dumnezeu din robia Babilonului și despre vremea venirii celei dintâi a lui Hristos în lume, prin întruparea cea din Preacurata Fecioară.

Acesta s-a arătat Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, care se tânguia în grădina sa pentru că nu se învrednicise de nașterea de prunci, rugându-se cu lacrimi lui Dumnezeu, și i-a spus că va naște pe fiica cea aleasă pentru a fi Maica Mântuitorului, Care avea să vină spre izbăvirea neamului omenesc.

Tot Arhanghelul Gavriil i-a vestit Sfântului Proroc Zaharia că Elisabeta va naște pe Înaintemergătorul Domnului, Sfântul Ioan Botezătorul. De asemenea, Arhanghelul Gavriil a adus vestea cea bună Sfintei Fecioare Maria. Reprezentat în iconografia Bisericii Ortodoxe ca având în mâini floarea de crin, Sfântul Arhanghel Gavriil mai este sărbătorit și la 8 noiembrie, împreună cu Sfântul Arhanghel Mihail.

Sărbatoarea din 13 iulie datează din secolul al IX-lea, potrivit creştinortodox.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax