Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

13 permise reţinute de poliţiştii din Alba, vineri şi amenzi de peste 32.000 de lei. Acţiune IPJ cu efective mărite

Publicat

actiune ipj politie blaj

actiune ipj politie 2În perioada 26 – 28 februarie, poliţiştii din Alba desfăşoară acţiuni cu efective mărite, în sistem integrat, ce au drept scop creşterea gradului de siguranță civică, prevenirea infracţiunilor şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier. Astfel, vineri, 26 februarie, polițiștii au aplicat sancţiunilor contravenţionale în valoare de peste 32.000 de lei. Totodată, 13 șoferi au rămas fără permisele de conducere.

La data de 26 februarie, 117 polițiști din structurile de rutieră, ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase, acţiuni speciale şi transporturi, alături de 57 de jandarmi, 12 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi de poliţişti ai Serviciului pentru Imigrări şi ai Biroului pentru Evidenţa Informatizată a Persoanei Alba, au acţionat, în locurile identificate cu risc criminogen precum şi pe principalele artere rutiere din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravențională și penală, impunerea unui climat de siguranță civică şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În urma acțiunii, polițiștii au constatat 6 infracţiuni dintre care 4 de natură judiciară şi două la regimul rutier.

Pe linie de ordine publică, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 4 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 10 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor iar restul la alte acte normative.

În cadrul filtrelor rutiere organizate, poliţiştii au urmărit depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie, verificarea activităţii de transport public de persoane şi identificarea de bunuri provenite din activităţi infracţionale.

La regimul circulaţiei pe drumurile publice au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 59 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Alte 8 sancţiuni au fost constatate la alte normative. Totodată, au fost reţinute 13 permise de conducere.

Poliţiştii Serviciului Transporturi au efectuat patrule pe 13 trenuri de călători şi au aplicat două sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate în cadrul acţiunilor de vineri, a fost de 32.730 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax