Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

14 aprilie-27 mai: Concurs local de proiecte pentru ONG-urile de tineret, cu finanţare de 36.000 de lei. Condiţii de înscriere şi calendar

Publicat

tineri

proiecte tineriDirecția Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba organizează în perioada 14 aprilie – 27 mai un concurs local de proiecte pentru organizațiile neguvernamentale pentru tineret. Suma alocată pentru județul Alba este de 36.000 lei, iar documentaţia se depune la sediul din Alba Iulia sau prin poştă, în perioada 14 – 20 aprilie.

Concursul se desfăşoară în două etape. Prima, de selecţie, eliminatorie, fără punctaj a aplicanţilor, este programată între 21-27 aprilie, cu afişarea rezultatelor în 27 aprilie. Depunerea completărilor sau îndreptarea erorilor din dosare se face între 28 aprilie -5 mai şi etapa de verificare a completărilor şi afişarea rezultatelor după completări se face în intervalul 6-7 mai.

Etapa a doua de selecţie a proiectelor pe bază de punctaj este programată între 8-15 mai, cu afişarea rezultatelor în 15 mai. Contestațiile se pot depune în perioada 18-20 mai, iar afişarea rezultatelor finale va fi în 27 mai.

Rezultatele fiecărei etape se vor afişa la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba , mai puţin contestaţiile ce se trimit la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Perioada de derulare a proiectelor este 10 iunie – 15 noiembrie 2015.

Pentru concursurile locale de proiecte de tineret sunt vizate următoarele obiective specifice şi direcţii de acţiune, din Strategia Naţională în domeniul politicii de tineret 2015 – 2020:

1. Cultură şi educaţie non-formală:

– stimularea preocupărilor pentru lectură şi pentru creaţia literară la tineri.

– sprijinirea şi stimularea creativităţii şi performanţei tinerilor în diverse domenii ale industriilor creative (publicitate, arte vizuale, artele spectacolului, cercetare-dezvoltare, software etc.).

– dezvoltarea proiectelor de educaţie non-formală adresate tinerilor.

2. Sănătate, sport şi recreere

– desfășurarea de acţiuni pentru prevenirea consumului de droguri, alcool și tutun în rândul adolescenților și tinerilor

– educaţie pentru sănătate prin susţinerea proiectelor de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală şi atenuare a impactului infecţiei cu HIV

– implicarea tinerilor cu dizabilităţi în practicarea sportului

– combaterea excesului de greutate, obezitate în rândul tinerilor prin proiecte specifice.

3. Participare şi voluntariat

– susţinerea de seminarii, conferinţe şi evenimente similare pentru promovarea participării în rândul tinerilor

– sprijinirea de acţiuni specifice de voluntariat

– dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor privind implicarea tinerilor în viaţa comunităţii

4. Muncă şi antreprenoriat

– stimularea activităţii economice a tinerilor

– stimularea creativităţii tinerilor în domeniul economic şi social

Informaţii referitoare la metodologia de finanţare sau alte aspecte legate de concurs se mai pot obţine la telefon 0258834510, e-mail: djst.alba@mts.ro, site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax