Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

14 milioane de lei pentru modernizarea secției de Maternitate-Pediatrie-Ginecologie a Spitalului Cugir

Publicat

Proiectul pentru reabilitarea secției Maternitate – Pediatrie – Ginecologie a Spitalului Orășenesc Cugir a fost selectat pentru finanțare. Intitulat “Creșterea eficienței energetice în clădirea publică Secția Maternitate și Pediatrie”, proiectul presupune investiții de aproximativ 14 milioane de lei, care se vor derula pe parcursul a doi ani și 5 luni, debutul fiind estimat în luna aprilie, au transmis reprezentanții Primăriei. 

Vor fi executate lucrări de reabilitare exterioară și interioară cum ar fi: izolarea termică, înlocuirea tâmplăriei, lucrări de consolidare, recompartimentări, înlocuirea instalațiilor termice, electrice și a celor de apă și canalizare, reabilitarea sistemului de climatizare folosind și resurse de energie regenerabilă solară și pompe de căldură.

Fiecare salon va avea grup sanitar, va fi montat un sistem de supraveghere video pe circuit închis și un sistem de supraveghere bolnavi, iar ascensorul va fi înlocuit cu unul care să asigure accesul cu targa.

Potrivit primarului Adrian Teban în perioada aceasta, administrația trebuie să depună o serie de documente pentru a putea fi semnat contractul de finanțare. Este motivul pentru care, la viitoarea ședință a Consiliului Local din data de 22 februarie, edilul Cugirului va propune legislativului local adoptarea unei hotărâri privind aprobarea proiectului, valorii totale a acestuia, contribuției proprii, cheltuielilor aferente și asigurării tuturor resurselor financiare necesare implementării proiectului.

Valoarea totală a proiectului este 13.895.334,41 lei (inclusiv TVA), din care cheltuielile eligibile reprezintă 11.293.838,58 lei.

Cheltuielile neeligibile care reprezintă o parte din lucrările de execuţie, sunt în valoare de 2.601.495,83 lei, iar contribuţia proprie este de 2% din cheltuielile eligibile, respectiv 225.876,77 lei.

Proiectul a fost înaintate spre finanțare în baza POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI – Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020,

Cu această investiție, administrația locală își va atinge obiectivul fixat în anul 2010, când a preluat spitalul în administrare, acela de a-l transforma într-o unitate medicală capabilă să ofere condiții și servicii medicale decente, în folosul cetățenilor orașului Cugir.

Reprezentanții Primăriei Cugir reamintesc că celelalte două imobile ale unității sanitare au fost modernizate și dotate în ultimii aproximativ patru ani, Secția Chirurgie-Interne beneficiind de investiții în valoare de 2.400.000 lei din bugetul local, iar Ambulatoriul find modernizat și dotat cu fonduri europene de peste 6.000.000 lei accesate prin POR 2007-2013.

„Ca o concluzie, luând în calcul inclusiv investiția care urmează a fi făcută, putem spune că transformarea Spitalul Orășenesc Cugir dintr-o unitate în pericol de desfinșare, într-una modernă și rentabilă a necesitat suma de aproximativ 25.151.000 lei (la totalul celor trei investiții, fiind adăugată și valoarea aparaturii achiziționată, a lucrărilor la rețelele de alimentare cu energie electrică și suma utilizată pentru amenajarea parcării)”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax