Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

14 septembrie: Concursul de ciclism Mamut Bike Race 2019, la Alba Iulia. Trasee, PROGRAM și premii

Publicat


mmut bike

Au mai rămas șapte zile până la startul celei de-a V-a ediții a concursului de ciclism „Mamut Bike Race”. Pe 14 septembrie, iubitorii mersului pe bicicletă sunt invitați la Alba Iulia, la MBR2019, competiție care le propune două trasee provocatoare, diferite ca lungime, diferență de nivel și grad de dificultate. Cele două trasee ar putea satisface cerințele sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți putând alege în funcție de condiția fizică și nivelul de pregătire.

Ultimele înscrieri pentru competiție vor avea loc vineri, 13 septembrie, ora 18:00. Din motive logistice, participanții nu se vor mai putea înscrie și nu vor mai putea achita taxa de participare la fața locului.

„Vă încurajăm să completați din timp formularul de înscriere. Toți cei înscriși și care au achitat taxa în perioada 11-13 septembrie, sunt rugați să aducă la ridicarea pachetelor, dovada de plată a taxei de înscriere. Nemaiavând înscrieri la fața locului, taxa de participare rămâne 80 de lei până în ultima zi de înscriere”, au transmis organizatorii.

Până vineri, 6 septembrie, pe site-ul competiției – mamut.bicheru-cycling.ro – s-au înscris 124 de participanți la traseul scurt (MBR Race – 35 km) și 21 la traseul lung (MBR Maraton – 60 km).

Mamut Bike Race este un nou mod de a împrieteni mișcarea cu explorarea unei piste numită de pasionați Transalpina bicicliștilor, de a îmbina distracția cu protejarea mediului înconjurător și de a contopi aventura cu autodepășirea. Toate într-o competiție din categoria cross-country, destinată în principal sportivilor amatori, dar și sportivilor legitimați la cluburi sportive.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, Mamut Bike Race 2019 propune două trasee de concurs provocatoare, pe care fiecare dintre participanți își poate testa condiția fizică și nivelul de pregătire. Traseele de concurs vor fi definitivate şi anunțate cu cel puțin 3 săptămâni înainte de data concursului.

MBR Race – traseu SCURT (accesibil sportivilor de nivel intermediar și celor începători cu o condiție fizică bună), cu o lungime de aproximativ 35km și o diferență de nivel pozitivă de cca.1300m, considerat de dificultate medie. Acest traseu este similar traseului din anul anterior.
Categorii – Race:

 • Masculin 14-18 ani(2001-2005)
 • Masculin 19-29 ani(1990-2000)
 • Masculin 30-39 ani(1980-1989)
 • Masculin 40-49 ani(1970-1979)
 • Masculin 50+(1953-1969)
 • Feminin 14-29 ani(1990-2005)
 • Feminin 30+(1953-1989)

MBR Maraton – traseu LUNG (accesibil sportivilor avansați), cu o lungime de aproximativ 60km și o diferență de nivel pozitivă de cca. 2000m, considerat de dificultate sporită. Acest traseu va ramâne, în cea mai mare parte, traseul din anul anterior, putând suferi mici modificări.

Categorii – Maraton:

 • Masculin 19-34 ani (1985-2000)
 • Masculin 35+ (1953-1984)
 • Feminin 19+ (1953-2000)

Program Mamut Bike Race 2019

Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut.

Joi, 12 septembrie 2019

 • 18:00 – 20:00 – Ridicare pachete de concurs

Vineri, 13 septembrie 2019

 • 18:00 – 20:00 – Ridicare pachete de concurs

Sâmbătă, 14 septembrie 2019 – ZIUA CONCURSULUI

 • 7:30 – 9:30 – Ridicare pachete de concurs
 • 9:45 – 10:00 – Ședință tehnică cu toți participanții
 • 10:15 – Alinierea concurenților la start – traseu lung (MARATON)
 • 10:30 – START traseu lung (MARATON)
 • 10:45 – Alinierea concurenților la start – traseu scurt (RACE)
 • 11:00 – START traseu scurt (RACE)
 • 12:30 – Așteptarea primilor concurenți
 • 17:00 – Premierea
 • 19:30 – Încheierea evenimentului
 • 20:00 – Ridicarea restricțiilor auto din zona de concurs.

În funcție de numărul participanților și de condițiile meteorologice la data și locul concursului, programul prezentat poate fi modificat.

 • Timp limită parcurgere traseu scurt: 5 ore 30 min
 • Timp limită parcurgere traseu lung: 6 ore

După acest timp, concurentul care nu trece linia de sosire va fi considerat descalificat (DNF).

Timp limită intermediar – (PA2 – despărțire trasee, Inuri): pentru traseu scurt – 3 ore, după start, iar pentru traseu lung 2 ore 30min, după start. După acest timp, concurentul care nu ajunge la punctele de alimentare specificate va fi considerat descalificat (DNF).

PREMII

În cadrul concursului se premiază primii trei clasați la fiecare categorie. Se acordă premii în bani, diplome și medalii, precum și eventuale produse oferite de către sponsori și parteneri.

Premii MBR Maraton (3 categorii):

 • locul I: 600 lei + produse, trofeu MBR 2019, medalie și diplomă
 • locul II: 400 lei + produse, medalie și diplomă
 • locul III: 200 lei + produse, medalie și diplomă

Premii MBR Race (7 categorii):

 • locul I: 300 lei + produse, trofeu MBR 2019, medalie și diplomă
 • locul II: 200 lei + produse, medalie și diplomă
 • locul III: 100 lei + produse, medalie și diplomă

RESTRICȚII de acces și circulație

Pentru buna organizare a evenimentului, începând cu data de 13 septembrie 2019, va fi închisă pentru public zona de grătar. Se impun restricții de circulație pe drumul de acces de la Parcul Dendrologic către Restaurant Panoramic pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului (între orele 7:00 – 20:00), pentru deplina siguranță a tuturor participanților.

Se exceptează autovehiculele organizatorului, autospecialele ISU, IJJ, Ambulanță și Poliție. În ziua desfășurării evenimentului, publicul și concurenții vor avea acces doar pietonal sau pe bicicletă, fără alimente și băuturi alcoolice în zona de picnic.

Rugăm concurenții și însoțitorii din localitate să lase autorismele acasă în ziua concursului. Concurenții sunt rugați să respecte regulile de circulație pe drumurile publice. Deplasarea pe str.Dianei și DJ107A se va face doar pe partea dreaptă a drumului (prima bandă de circulație), transmite echipa Bicheru Cycling.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia, găsit cu răni grave pe stradă, a murit la spital. Ar fi căzut de la înălțime

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața după ce ar fi căzut de la înălțime. Acesta fusese găsit pe trotuar, pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, cu răni grave la picioare și cap. A murit la spital. Poliția a fost sesizată despre incident miercuri dimineața, iar inițial a fost investigată varianta unui […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate