Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

14 trasee de transport rutier județean din Alba, atribuite direct, în regim de urgență. Cine sunt operatorii și noile tarife

Publicat

Consiliul Județean Alba aprobă joi atribuirea directă, prin măsuri de urgență, a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru 14 trasee și eliberarea licențelor de traseu pentru operatorii desemnați.

Două dintre aceste trasee sunt noi, în comuna Roșia Montană. Celelalte sunt în zonele Apuseni, Alba Iulia, Blaj, Aiud.

Totodată, sunt stabilite tarifele de transport practicate de șase operatori de transport public județean rutier.

”Elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localităţile de domiciliu beneficiază de transport gratuit, între localitatea de domiciliu şi localitatea unde sunt şcolarizaţi, pe durata cursurilor.

Având în vedere începerea cursurilor şcolare, în data de 14 septembrie 2020, există riscul iminent de a nu se putea realiza transportul gratuit zilnic dus/întors al elevilor din localităţile de domiciliu în localităţile unde sunt şcolarizaţi, pe traseele din programul  de transport judeţean în vigoare care au rămas neatribuite, situație ce ar favoriza abandonul școlar și activitățile de transport ilegal de persoane.

În consecinţă, este necesară aprobarea de către Consiliul Judeţean Alba, a atribuirii directe prin măsuri de urgenţă, a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, operatorilor de transport rutier care şi-au exprimat disponibilitatea de a efectua serviciul pe trasee şi au făcut dovada că dispun de mijloacele de transport necesare”, se arată în documentație.

Reprezentanții Consiliului Județean Alba arată că primăriile comunelor Hopârta, Ciuruleasa, Bucium, Sohodol, Albac, Avram Iancu, Scărișoara, Poiana Vadului şi Horea au solicitat Consiliului Judeţean Alba să dispună atribuirea, în regim de urgenţă, a următoarelor trasee, în vederea asigurării transportului în trafic judeţean al elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localităţile de domiciliu:

Aiud – Lopadea Nouă – Turdaş

Abrud – Buninginea – Vulcan Cotoncu

Abrud – Poieni (Bucium)

Câmpeni – Sohodol

Câmpeni – Vidra – Târsa

Câmpeni – Vadu Moţilor – Poiana Vadului

Câmpeni – Albac – Arieşeni

Câmpeni – Horea -Mătişeşti.

Potrivit sursei citate, aceste trasee au rămas neatribuite, începând cu anul 2017, din cauza scăderii drastice a numărului de călători.

Transportatori agreați

Au depus documentaţia necesară pentru serviciul de transport public următorii operatori de transport rutier, astfel:

– Transervice Apuseni SRL Abrud, pe traseele cod 05: Abrud – Bucium-Poieni (Bucium) şi cod 06: Abrud -Buninginea – Vulcan Cotoncu;

– Arieşul SA Abrud, pe traseele cod 55: Câmpeni – Sohodol, cod 58: Câmpeni – Vidra – Târsa, cod 59: Câmpeni – Vadu Moţilor – Poiana Vadului, cod 60: Câmpeni – Horea – Mătişeşti  şi cod 62: Câmpeni – Albac – Arieşeni;

– Excelent Trans SRL Aiud, pe traseul cod 13: Aiud – Lopadea Nouă – Turdaş

Și primăriile comunelor Cenade, Cergău şi Pianu au solicitat Consiliului Judeţean Alba atribuirea în regim de urgenţă a traseelor.

Operatorii de transport rutier prestatori ai serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe traseele Alba Iulia – Vinţu de Jos – Pianu de Sus (Mariany SRL), Blaj – Cergău Mare, Blaj – Roşia de Secaş şi Blaj – Lunca – Cenade (Gicu Trans SRL) au notificat Consiliului Judeţean Alba cu privire la renunţarea la licenţele de traseu.

În aceste zone, este necesară rezolvarea problemei transportului atât pentru elevi, cât și pentru angajații operatorilor economici din municipiile Blaj și Alba Iulia, ”pentru care neasigurarea transportului ar conduce la pierderea locurilor de muncă”, porivit sursei citate.

Prin urmare, se aprobă atribuirea directă, prin măsuri de urgență, a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021, pe traseele judeţene astfel:

– Excelent Trans SRL Aiud – pe traseele cod 44: Blaj – Cergău Mare, cod 45: Blaj – Roşia de Secaş și cod 46: Blaj – Lunca – Cenade

– Livio Dario SRL Alba Iulia, pe traseul judeţean cod 35: Alba Iulia – Vințu de Jos – Pianu de Sus

Tot joi, consilierii județeni aprobă introducerea a două noi trasee:

cod 89: Abrud – Roșia Montana și cod 90: Câmpeni – Roșia Montană (prin aprobă actualizarea Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în Judeţul Alba, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 197/2012, cu modificările şi completările ulterioare).

”Primăria comunei Roşia Montană solicită actualizarea programului de transport judeţean în vigoare prin introducerea a două noi trasee Abrud – Roşia Montană şi Abrud – Câmpeni. Actualizarea propusă este în acord cu solicitările în acest sens adresate Primăriei comunei Roșia Montană de către numeroși locuitori ai comunei, în special părinți ai copiilor, care sunt elevi în instituțiile de învățământ din orașele Abrud și Câmpeni și care doresc să facă naveta din localitățile de domiciliu la școală. În afară de elevi, mai sunt cetățeni care au nevoie să se deplaseze la Câmpeni și Abrud pentru probleme ce nu pot fi rezolvate pe plan local”, se arată în documentația proiectului.

Acolo, problema a fost abordată de candidatul independent la primăria comunei, Tică Darie, care a obținut din donații bani necesari pentru o cursă gratuită destinată cetățenilor care nu au altă soluție.

Stațiile de pe raza comunei Roșia Montană care vor fi utilizate la îmbarcarea/debarcarea persoanelor transportate pe cele două trasee sunt: 1.Gura Roşiei; 2.Roşia Montană (Pod Bercu); 3. Roşia Montană (Pod Bobaru); 4. Roşia Montană (Primărie); 5. Roşia Montană (Piaţă); 6. Cărpiniş (Şcoală).

Program de circulaţie propus – Roșia Montană:

1. Traseul Abrud – Roşia Montană

Cursa 1

Dus-plecare din Abrud la orele 06:45 și sosire în Roșia Montană la orele 07:15

Întors-plecare din Roșia Montană la orele 07:20 și sosire în Abrud la orele 07:50

Cursa 2

Dus-plecare din Abrud la orele 14:15 și sosire în Roșia Montană la orele 14:45

Întors-plecare din Roșia Montană la orele 15:00 și sosire în Abrud la orele 15:30.

2. Traseul Câmpeni – Roşia Montană

Cursa 1

Dus-plecare din Câmpeni la orele 06:45 și sosire în Roșia Montană la orele 07:15

Întors-plecare din Roșia Montană la orele 07:20 și sosire în Câmpeni la orele 07:50

Cursa 2

Dus-plecare din Câmpeni la orele 14:15 și sosire în Roșia Montană la orele 14:45

Întors-plecare din Roșia Montană la orele 15:00 și sosire în Câmpeni la orele 15:30.

Zilele în care circulă: zilnic, de luni până vineri inclusiv (în perioada cursurilor şcolare).

Este necesar un mijloc de transport de tipul autobuz.

Consilierii județeni mai aprobă modificarea tarifelor de călătorie pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate practicate de către operatorii de transport rutier Arieşul SA, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Transervice Apuseni, SRL, Voltrans SA și păstrarea tarifelor aprobate în 2017 pentru Mariany SRL.

Operatorii de transport rutier vor asigura afişarea tarifelor de călătorie pe bază de bilete, în mod obligatoriu şi la bordul autovehiculelor cu care efectuează serviciul de transport public de persoane.

Noi tarife propuse:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax