Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

140 de tei americani umbresc plimbările albaiulienilor pe Bulevardul Transilvaniei

Publicat

După ce a fost criticată că stă prost cu spațiul verde și că a băgat drujbele în copacii din Parcul Custozza, administraţia din Alba Iulia a investit aproape 15.000 de euro în plantarea de tei ungureşti din sămânţă americană, pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Înarmaţi cu cazmale şi lopeţi, anagajaţii „Salprest” au început, de săptămâna trecută, plantările pe bulevardul pietonal din cartierul Cetate, iar primii tei, în vârstă de 15 ani au răsărit sub privirile primarului Mircea Hava, bucuros că albaiulienii vor respira în curând un aer încărcat de istorie, mai curat. Cei 140 de tei americani au fost cumpăraţi cu bani de la bugetul local tocmai din Ungaria, deoarece, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, sunt mai ieftini.

Subiectul achiziţionării de material dendrologic de la unguri a fost privit cu scepticism de o parte dintre consilierii locali, puşi să voteze alocarea sumei de 14.900 de euro pentru cumpărarea acestor arbori, când copacii erau deja trecuţi peste graniţă şi gata pregătiţi să se alăture celor 6 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de albaiulian, pe care îi mai avem. Potrivit unui raport al IPP, în Alba Iulia, suprafaţa verde pe cap de locuitor în Alba Iulia a scăzut de la 10 mp la 6 mp pe cap de locuitor într-un singur an, în condiţiile în care municipiile din România ar fi trebuit să se conformeze până la 1 ianuarie 2010 normei europene de 26 mp de spaţiu verde/cap de locuitor. Astfel, consilierii au votat, avertizaţi fiind că, în caz contrar nu vor mai avea când să planteze alţi arbori în această toamnă.

La fel de atenţi la doza de oxigem pierdută în urma tăierilor de pe strada Mihai Viteazul, reprezentanţii „Grup Corint” au început şi ei să planteze în Cetate alţi arbori, care se vor încadra mai bine în peisaj, dar ceva mai tineri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Florin

    marți, 08.11.2011 at 00:19

    Nu fiti rai. Arborii arata bine.

  2. mcdonalds

    marți, 08.11.2011 at 10:28

    arata bine..dar 150 de arbori din astia nu fac, din punct de vedere al mediului cit un castan de 120 de ani.

    Trebuie sa asteptam cel putin 60 de ani pina cind copacii plantati vor insemna ceva pentru mediul din Alba Iulia. Asta, evident, daca nu vine alt timpit si ii taie.
    Pe de alta parte, vreau sa corectez o idee care si-a facut loc in mintea unora. Acesti tei nu sporesc suprafata de spatiu verde a orasului pentru simplul motiv ca au fost plantati in locul altor spatii verzi, respectiv in alveolele destinate acestui scop pe bulevardul Transilvaniei.

    Si va rog frumos pe toti sa nu ii spuneti arhitectului Lancrajan ca au fost plantati arbori ca poate face criza de nervi. stiti ca are alergie:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax