Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

143 de ani de la inventarea telefonului. Care au fost primele cuvinte rostite la aparatul magic

Publicat

bell

Pe 10 martie 1876, Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului, a realizat primul apel telefonic, după ce, cu trei zile înainte, invenția a fost brevetată.

Primul apel a fost realizat de Bell dintr-o cameră într-o încăpere alăturată, unde era colaboratorul său, Thomas Watson, un tânăr mecanic şi creator de modele, care îl ajuta la experimentarea aparatului. Prima frază rostită la telefon a rămas celebră: „Domnule Watson, vino aici; vreau să te văd!”

Alexander Graham Bell (n. 3 martie 1847, Edinburgh, Scoția – d. 22 august 1922, insula Cap Breton, Canada) a fost un om de știință, inventator și, ulterior, industriaș american, care în anul 1876 a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite. În transmițător undele sonore loveau o diafragmă flexibilă de care era atașat un magnet permanent.

L-a urmat pe tatăl său care era profesor și preda la „House Academy pentru tehnica vorbirii și muzică” din Elgin Scoția și mai târziu a predat la „University College pentru tehnic vorbirii” din Londra.

Descoperirea istorică a telefonului are loc în 1876. A înființat firma „Bell Telephone Company” care a devenit ulterior un concern gigant de comunicație AT&T.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax