Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

144.000 de lei de la bugetul local pentru activităţi culturale şi sportive. Vezi ce evenimente finanțează C.L. Alba Iulia

Publicat

Consilierii locali au aprobat, în ultima şedinţă ordinară, alocarea sumei de până la 144.000 de la buget pentru activităţi culturale şi sportive. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să ştie exact pentru ce anume cotizează în fiecare lună, vă pezentăm defalcat lista cu cu sumele de bani şi destinaţia acestora, votate în Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia are nevoie de finanţare pentru a se face remarcată la campionatul naţional feminin de baschet

Cea mai mare sumă de la bugetul local va ajunge în perioada următoare la Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia. Este vorba despre până la 100.000 de lei destinaţi sprijinirii sportului de performanţă, baschet feminin, Divizia A. Solicitanţii acestor bani au atras atenţia aupra necesităţii atragerii cât mai multor tineri pe terenurile de sport şi îndepărtarea acestora de mediile viciate. Banii alocaţi vor ajuta echipa să urce în sezonul următor pe una dintre treptele cele mai înalte ale campionatului naţional feminin.

Bani pentru bobocii din Alba Iulia

O altă sumă importantă de la bugetul municipiului, respectiv 20.000 de lei a fost alocată la capitolul cultură pentru susţinerea liceelor în organizarea Balurilor bobocilor. Astfel, la solicitarea organizatorilor acestor evenimente, Primăria a hotărât suportarea costurilor aferente închirierii unor săli, logisticii şi materialelor de promovare.

Costume medievale de iarnă pentru elevii Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Alţi 20.000 de lei din puşculiţa administraţiei locale au fost alocaţi Colegiului Liceal Militar „Mihai Viteazul” pentru proiectul „Festival de artă medievală”. În cadrul acestuia, au fost realizate costume destinate unor programe artistice: dansuri medievale, jonglerii cu foc, stegari. Solicitanţii au arătat că, pentru ca aceste 36 de costume să poată fi folosite şi în manifestări pe perioada sezonului rece, este nevoie de suplimentarea ţinutelor cu tunici şi scurte cu caracter medieval, ce se vor realiza la comandă. Suma solicitată iniţial a fost de 27.580 lei.

Cupa Cetăţii la tenis de câmp şi campania „Fii Free”, finanţate de la bugetul local

Consilierii au mai aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Local sprijinirea financiară a Clubului „Constructorul” Alba Iulia pentru organizarea Cupei Cetăţii la tenis de câmp, competiţie de nivel naţional prevăzută în calendarul Federaţiei Române de Tenis de Câmp pe anul 2011. Alţi 2.00o de lei vor reveni Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba pentru finanţarea proiectului „Fii Free”, pentru consolidarea educaţiei civice, culturale şi spirituale ca o alternativă de viaţă sănătoasă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax