Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

15-16 iunie: Simultan de șah cu Viswanathan Anand și concursul de șah rapid U20 – Memorialul Mihail Breaz, la Alba Iulia. Program

Publicat

În weekendul 15-16 iunie, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia va avea loc un simultan simultan de șah cu legenda șahului mondial Viswanathan Anand și cu albaiulianul Mihnea Costachi. De asemenea, în oraș se va desfășura o nouă ediție a concursului de șah rapid pentru copii și juniori – Memorialul Mihail Breaz.

Multiplul campion mondial, Viswanathan Anand îi așteaptă pe micii șahiști la Alba Iulia, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 10:00, pentru un simultan de șah în aer liber. Prin Programul Național Educație prin Șah și cu sprijinul Federației Române de Șah și al autorităților locale, copiii vor avea șansa să cunoască legenda șahului indian. „Vishy” le va vorbi tinerilor, va oferi autografe și va juca simultan cu ei în limita locurilor disponibile.

Tot sâmbătă, de la ora 12:00 va avea loc un simultan de șah cu albaiulianul Mihnea Costachi.

„În ultimii ani popularitatea șahului a crescut tot mai mult la nivel global iar acest fenomen se întâmplă și în România. Doresc și încerc să duc mai departe tradiția șahistă a orașului nostru Alba Iulia, prin descoperirea de tinere talente care să poarte numele orașului nostru pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor europene și mondiale, la fel cum am făcut și eu.

Desigur, acest lucru nu este posibil fără organizarea de evenimente și competiții de top la noi în oraș. În luna mai am organizat ediția I a Cupei Regele Ferdinand I la șah rapid, competiție internațională care s-a bucurat de participarea a numeroși jucători de top.

Pentru prima dată în istoria orașului nostru, pe 15 iunie vom avea un campion mondial de șah, pe Viswanathan Anand, care va susține un simultan în Cetatea Alba Carolina. Iar pe 16 iunie vom organiza un nou concurs de șah rapid pentru copii și juniori – Memorialul Mihail Breaz”, a spus Mihnea Costachi.

Memorialul Mihail Breaz – concurs de șah rapid U20

Duminică, pe 16 iunie, la Alba Iulia va avea loc Memorialul Mihail Breaz – concurs de șah rapid U20.

La concursul care se va desfășura la Hotel Transilvania vor participa:

  • Turneul A – Jucători legitimați U20, omologat FRSah și FIDE
  • Turneul B – Jucători nelegitimați U20 (U20 = născuți în anul 2004 sau mai târziu)

Structura concursului și ritmul de joc este de 7 runde de șah rapid, 10 min + 5 sec / mutare, sistem elvețian.

Program Memorialul Mihail Breaz – concurs de șah rapid U20

  • ora 10:00 – Festivitatea de deschidere și sedința tehnică
  • orele 10:30 – 13:15 – Rundele 1-4
  • orele 15:00 – 17:00 – Rundele 5-7
  • ora 17:30 – Festivitatea de premiere

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax