Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

15-17 noiembrie: Programul „ERASMUS +”, se va desfăşura la Alba Iulia. Vezi criteriile de selecţie a candidaţilor

Publicat

În perioada 15-17 noiembrie, se desfăşoară la Alba Iulia, programul de formare „ERASMUS+ – curs PLUS de scriere de proiecte”. Scopul acestui program este învăţarea scrierii de proiecte pentru tineret, în contextul noului program european de finanţare Erasmus. Cursul se adresează exclusiv reprezentanţilor ONG-urilor de tineret şi instituţiilor publice care lucrează cu tinerii care doresc să iniţieze proiecte pentru tineret în cadrul programului „Erasmus+”.

Printre criteriile de selecţie ale candidaţilor, se numără şi accesul unui număr cât mai mare de organizaţii din sectorul de tineret, alături de motivaţia şi capacitatea de valorificare a competenţelor dobândite (follow-up), prin depunerea de proiecte de tineret în cadrul „Erasmus+” Nici profilul candidatului rezultat din formularul de candidatură nu este de neglijat.

Cele mai mari şanse de selecţie le au organizaţiile şi instituţiile care au derulat proiecte finanţate prin programul „Tineret în Acţiune” şi candidaţii cu rol de decizie în organizaţii şi instituţii.

Cursul este pregătit şi implementat pe baza unei metodologii care pune accent pe participare activă şi pe angajamentul celor implicaţi, iar numărul de locuri disponibile pentru fiecare curs, este de 15.

La sfârşitul acestui modul de formare, participanţii vor intelege cadrul unui proiect european de tineret, specific programului european de finanţare „Erasmus+” vor putea sa elaboreze, planifice şi scrie proiecte de tineret, specifice programului „Erasmus+” şi vor şti să utilizeze cadrul non-formal de învăţare în contextul proiectelor de tineret.

Rezultatele selecţiei se vor anunţa duminică,  pe site-ul programului, www.tinact.ro, iar locaţia cursului va fi specificată ulterior persoanelor selectate pentru participarea la curs. Nu se percepe taxă de participare, întrucat modulul este co-finanţat de Comisia Europeană, prin Programul „Tineret in Acţiune” şi nu sunt acoperite cheltuielile de cazare, masă şi transport ale participanţilor.

„Erasmus+” este programul european de educaţie, tineret, formare şi sport, pentru perioada 2014-2020. Acesta continuă generaţia de programe “Tineret în Acţiune” şi “Învaţare pe tot parcursul vieţii”.

Decizia oficială a Comisiei Europene de lansare a programului este aşteptată la finalul acestui an. Chiar dacă documentele oficiale ale programului nu au fost încă adoptate, în cadrul cursului se va lucra cu documentele-propunere care conţin informaţiile publice şi care se vor regăsi şi în „Erasmus+”. Variantele oficiale vor fi disponibile în momentul publicării deciziei de către Comisia Europeană.

Cursul de formare este dezvoltat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), împreună cu Reţeaua Naţională a Formatorilor Programului „Tineret în Acţiune”, ca modul pilot de pregătire în vederea continuării proiectelor de tineret în cadrul programului european de finanţare „Erasmus+”.

Aceste cursuri sunt dezvoltate şi sprijinite financiar prin actualul program „Tineret în Acţiune”, gestionat la nivel european de Comisia Europeană, şi în Romania de către ANPCDEFP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax