Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

15 copii ocrotiți într-un centru social din Blaj au spații moderne, datorită unei inițiative a Fundației Bosch România

Publicat

Generozitatea, altruismul și implicarea în viața comunității au fost încă o dată evidențiate drept calități importante, printr-o inițiativă recentă, în Blaj. Voluntarii de la Fundația Bosch România s-au mobilizat și au ajutat la renovarea și modernizarea spațiilor unui centru social în care sunt ocrotiți 15 copii.

Este vorba despre Casa de tip familial în comunitate Blaj, serviciu social aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Fundația Bosch România a asigurat, printr-o sponsorizare de peste 41.000 de lei, materialele pentru renovarea și reamenajarea casei de tip familial. Au fost refăcute pardoselile și a fost cumpărat mobilier, saltele, electrocasnice (aragaz, mașină de spălat vase, aspirator). Au fost puse la dispoziție i accesoriile care asigură design-ul încăperilor, respectiv covoare, perdele și galerii, la care se adaugă un televizor și un lampadar pentru camera de zi.

Au fost complet renovate și reamenajate cele 5 camere, bucătăria, sala de mese, sala de consiliere, holurile, 6 băi, dependințele, dar și camera de zi, din cadrul centrului rezidențial.

Lucrările de renovare și modernizare au fost efectuate cu ajutorul voluntarilor din Fabrica Bosch Automotive din Blaj, care și-au oferit necondiționat ajutorul și priceperea lor pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire a beneficiarilor din cadrul centrului rezidențial, a transmis DGASPC Alba.

De asemenea, Fundația Bosch România a contractat servicii de specialitate psihologice care vor fi acordate pe termen lung rezidenților casei de tip familial, servicii care să îi ajute în dezvoltarea lor personală, luarea deciziilor și depășirea unor traume.

Mesajul DGASPC Alba și al Fundației Bosch România

”Mulțumim Fundației Bosch România și voluntarilor care au fost și sunt alături de copiii/tinerii din cadrul centrului rezidențial și au contribuit la realizarea unei atmosfere calde și primitoare a locului care înseamnă <<acasă>> pentru ei.

Mulțumim pentru sponsorizare, implicare și pentru că au contribuit la o schimbare în viața nu tocmai ușoară a copiilor/tinerilor care nu au șansă să crească în familia biologică.

Adevărata schimbare în viața pornește, într-adevăr, cu motivația și efortul lor, dar au nevoie de generozitatea, altruismul și bunăvoința celor din jur pentru a evolua și a-și descoperi potențialul, pentru a deveni parte dintr-o societate responsabilă care să ofere o șansă la viață, educație și integrare socială tuturor”, transmite directorul general DGASPC Alba, Valentin-Ioan Frăcea.

”Ne-am implicat în acest parteneriat motivați fiind de grija pentru viitor. Știm cât de mult contează pentru acești copii și tineri să primească susținerea de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Avem încredere în ei și știm că vor reuși să lase în urmă întâmplările mai puțin fericite, neajunsurile cu care s-au confruntat.

Prin programul umbrelă EduCare, Fundația Bosch România va susține astfel de inițiative menite să determine îmbunătățirea calității vieții pentru copiii lipsiți de îngrijirea familiei și care trăiesc în instituții rezidențiale publice sau private.”, Simona Beldiman, Director Executiv, Fundația Bosch România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax