Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

15 iulie: Ziua Mondială a Tinerilor cu Abilități. Marchează importanța pregătirii și formării profesionale a tinerilor

Publicat

Ziua Mondială a Tinerilor cu Abilități (World Youth Skills Day) este o sărbătoare internațională care se desfășoară în fiecare an pe 15 iulie.

A fost instituită de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în 2014, ca o modalitate de a promova importanța dezvoltării abilităților și competențelor în rândul tinerilor din întreaga lume.

Scopul principal al Zilei Mondiale a Tinerilor cu Abilități este de a sublinia importanța pregătirii și formării profesionale a tinerilor, pentru a-i ajuta să se integreze cu succes pe piața muncii și să contribuie la dezvoltarea economică și socială a comunităților lor.

Această sărbătoare încurajează guvernele, organizațiile neguvernamentale, instituțiile de învățământ și mediul de afaceri să promoveze și să sprijine programele de pregătire și formare profesională pentru tineri.

Ziua Mondială a Tinerilor cu Abilități oferă o platformă pentru a evidenția importanța abilităților practice și a pregătirii tehnice în dezvoltarea unei societăți durabile.

Este o oportunitate de a recunoaște și de a aprecia contribuția tinerilor la progresul societății și la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă stabilite de ONU.

Ziua Mondială a Tinerilor cu Abilități reprezintă un efort global de a spori conștientizarea și de a acorda atenție nevoilor tinerilor în ceea ce privește dezvoltarea abilităților și angajarea în activități productive.

Prin promovarea educației și formării profesionale de calitate, se urmărește să se ofere tinerilor mai multe oportunități de a-și atinge potențialul și de a contribui la construirea unui viitor mai bun.

Foto: Școala Duală Bosch – Blaj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax