Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

15 martie: Atleţi de top din Alba Iulia, dar şi din ţară şi străinătate aleargă la prima ediţie „Alba Iulia City Race”. Şi copiii se pot înscrie în competiţie

Publicat

În 15 martie, Alba Iulia este gazda unui eveniment sportiv cu participare naţională şi internaţională, organizat sub motto-ul „Aleargă în Cealaltă Capitală”. Acesta combină alergarea pe șosea cu competiţiile pe teren variat şi are ca punct de start Piaţa Cetăţii din oraş, începând cu ora 10.00. Prima ediţie a competiţiei atletice „Alba Iulia City Race” cuprinde aproximativ 500 de sportivi, printre care şi cei mai valoroşi atleţi din România, recunoscuți la nivel european și mondial. Alături de aceştia sunt așteptați și un număr însemnat de atleți amatori din toată țara. În cadrul acestei competiţii vor alerga şi atletele albaiulience Alina Boholțan, Ana Rodean și Andra Ologu, multiple medaliate naționale în probele de alergare atât pe șosea cât și în teren variat.

Probele din cadrul competiției au fost gândite astfel încât să fie atractive pentru un număr cât mai mare de iubitori ai mișcării în aer liber, indiferent de categoria de vârstă, sex și nivel de pregătire fizică. Astfel, la semimaraton se va alerga pe distanța de 21 km, cu o diferență de nivel de 700 m, la cros pe distanța de 10 km, cu o diferență de nivel de 300 m. Proba dedicată celor mici, Kids Race se va desfășura în interiorul Şanțurilor Cetății Alba Carolina pe distanța de 2,6 km.

Promotorul principal și imaginea evenimentului sportiv este Ana Maria Brânză, declarată cea mai bună spadasină din lume în anul 2013, multiplă medaliată olimpică și mondială, care va și concura în proba de semimaraton. Cei care vor alerga cot la cot cu atleţii profesionişti se pot înscrie la semimaraton, cros, iar cei mici pot alerga ăn cadrul probei Kids Race.

Printre atleții de top ai țării noastre care și-au confirmat deja prezența se numără: Ionuț Zincă, medaliat la Campionatele Mondiale și Europene de Alergare Montană, ocupant al locului secund în ierarhia mondială a momentului; Andrei Ștefana, câștigător al probei de semimaraton din cadrul Maratonului Internațional București; Ștefan Lupulescu, campionul național în proba de maraton; Tamas Bogya, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, triplu câștigător al Maratonului Apuseni. Din categoria atlete de top vor participa Denisa Dragomir, dublă campioană europeană de junioare la alergare montană, Gianina Tănase, multiplă câștigătoare de crosuri și maratoane montane; Alina Boholțan, Ana Rodean și Andra Ologu, atletele albaiulience, multiple medaliate naționale în probele de alergare atât pe șosea cât și în teren variat.

De asemenea, este așteptat să „dinamizeze” competiția și Marius Ionescu, cel mai bun alergător de maraton al României, primul atlet român calificat în această probă la Jocurile Olimpice de la Londra după o pauză de peste 40 ani, care acum se află în cantonament de pregătire în Kenya. Deși competiția se află la prima ediție, există deja pe lista participanților și 3 atleți din alte țări.

În proba „Kids Race”, cursa destinată copiilor, organizatorii vor asigura tricouri și medalii doar pentru primii 200 de înscriși . Astfel părinții și profesorii copiilor interesați de alergare, să se înscrie on-line, pe site-ul competiției https://albaiulia.cityrace.ro/, cât mai repede.

Referindu-se la competiția pe care o va găzdui, în curând, Alba Iulia, primarul Mircea Hava a declarat că „de secole Alba Iulia a fost capitala de suflet a tuturor românilor. Prin <Alba Iulia City Race>, ne dorim ca municipiul nostru să devină capitala tuturor celor care iubesc mișcarea, alergarea. Suntem convinși că toți cei care se vor afla la startul competiției vor admira farmecul unic al Cetății Alba Carolina și zona de agrement Mamut care va fi finalizată în acest an. Vă aștept pe toți cu drag la Alba Iulia – Cealaltă Capitală!”.

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba a spus că îşi doreşte ca acest proiect să fie pe termen lung, iar „în anii următori să atragă la start un număr cât mai mare de participanți din țară și străinătate. Îi mulțumim multiplei noastre campioane, Ana Maria Brânză, pentru promovarea acestei competiții, implicit a municipiului și județului, și o așteptăm la Alba Iulia să alergăm alături de ea.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cosmin

    vineri, 07.02.2014 at 12:18

    dragi locuitori ai Municipiului Alba Iulia promovați evenimentul pe paginile voastre de Facebook,Twiter etc.este pentru binele orașului..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax