Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

15 sau 17 septembrie? Festivitatea de deschidere a noului an școlar va fi organizată într-o dată stabilită de conducerea fiecărei școli

Publicat

Fiecare şcoală va decide asupra datei când organizează festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ, fără vreo recomandare de la Ministerul Educației. Aceasta este precizarea făcută de ministrul Ecaterina Andronescu, vineri, 7 septembrie. Așadar, copii vor fi chemați la careu fie sâmbătă, 15 septembrie, fie luni, 17 septembrie, când este programată începerea noului an școlar, în funcție de decizia conducerii școlii.

„Fiecare şcoală va decide asupra datei festivităţilor de deschidere a noului an şcolar. Nu facem nicio recomandare în acest sens”, a spus ministrul Educaţiei.

În rândul profesorilor, această decizie a produs nemulțumire, în cazul școlilor care doresc să organizeze festivitatea de deschidere a noului an școlar sâmbătă, 15 septembrie, cu două zile mai devreme de începerea propriu-zisă a școlii și profesorii susțin că ar fi corect să fie plătiți în plus pentru ziua de sâmbătă.

Întrebată dacă profesorii pot fi obligaţi să meargă la şcoală sâmbătă, 15 septembrie, ministrul Educaţiei a precizat că o decizie în acest sens trebuie luată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Nu doar profesorii, dar și părinții sunt confuzi în această privință, după cum reieșea din comentariul de vineri al unei cititoare a ziarului Alba24.ro, care susținea că nu mai înțelege nimic: „Deci până la urmă când au loc festivitățile? Sâmbătă sau luni?”. Decizia este, deci, a fiecărei școli în parte, potrivit ministrului Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a anunţat în 3 septembrie că noul an şcolar va începe la 17 septembrie, ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea părinţilor, dar şi pentru că, astfel, va fi o săptămână în plus pentru pregătirea unităţilor de învăţământ.

„Au fost foarte multe solicitări din partea părinţilor. Este corect să răspundem acestora”, a spus ministrul Educaţiei, care a precizat că începerea anului şcolar la 17 septembrie a fost luată, în şedinţa de guvern, în condiţiile în care data tradiţională, de 15 septembrie, este o zi de sâmbătă.

Andronescu a subliniat că amânarea începutului de an şcolar din 10 în 17 septembrie va oferi încă o săptămână pentru rezolvarea problemelor pe care le au şcolile, inclusiv cele legate de clasa pregătitoare, introdusă în premieră în ciclul primar.

Anul şcolar 2012-2013 ar fi trebuit să înceapă, potrivit calendarului anunţat iniţial de Ministerul Educaţiei, la 10 septembrie, cu primul semestru programat până în 21 decembrie.

Vedeți AICI cât de pregătite sunt școlile din Alba pentru începerea nouli an școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. paeapapacacarichi

    sâmbătă, 08.09.2012 at 13:08

    LUCRU BINE INCEPUT ,JUMATATE E FACUT,motiv ptr, care bunul gospodar nu pierde timp.iata de ce trebuie ca VINERI SA SE DESFASOARE IN TOATA TARA FAETIVITATILE DE DESCHIDERE A NOULUI AN SCOLAR[careu,repartizari de sali de clasa,prezentari de prof.regulament scolar,structura anului scolar,diriginti,orar etc si amd,iarDE LUNI 17 SEPT. SA SE INTRE DIRECT IN PROGRAMA SCOLARA.==RUGAM I,J.S.ALBA SA SE IMPLICE,TRANSMITIND SCOLILOR DETALIILE NECESARE.==HAIDETI SA INCEPEM ALTFEL ACEST AN SCOLAR,SA ARATAM CA SE POATE.Ar fi f.bine ca de luni fiecare insp.scolar sa intre in cel putin 4-5 scoli,de dorit in mediu rural.

  2. Diana

    miercuri, 12.09.2012 at 16:17

    paeapapacacarichi : cum sa inceapa vineri ?! luni mi se pare normal, asa a fost din totdeauna! sa incepi scoala la sf saptamanii mi se pare o prostie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax