Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

16-24 septembrie: Tabără de Specializare în Reabilitarea Monumentelor Istorice, la RYMA, destinată studenților și absolvenților de profil

Publicat

Spațiile RYMA din Alba Iulia găzduiesc, începând cu 16 septembrie, cea de-a şasea ediție a Taberei de Specializare în Reabilitarea Monumentelor Istorice. Tabăra se adresează studenților și absolvenților facultăţilor de istorie, arheologie, arhitectură, arte plastice, foto-video și construcții. Aceștia vor avea ocazia să amenajeze un spațiu multicultural, prin reabilitarea unor elemente de fortificație din Cetatea Alba Carolina.

În acest an, participarea este gratuită, iar cei interesați se pot înscrie pe cele 10 locuri disponibile cu cazare în incinta spațiilor RYMA sau pe cele 5 locuri cu cazare la cort. Sunt invitați să se înscrie și liceeni și voluntari care doresc să contribuie la amenajarea centrului cultural din Cetatea Alba Iulia. Participanții au posibilitatea să învețe și să practice meserie într-un mediu istoric natural, creând un model de reabilitare atât pentru celelalte spații din Cetate, cât și pentru alte monumente de acest gen.

Tabăra se axează în principal pe activități practice, de aceea sunt bineveniți cei care doresc să dobândească experiență în restaurare muncind efectiv, cursurile teoretice având o pondere de doar 20% în cadrul taberei.

Tabăra va cuprinde:

–  Analiza peisajului istoric, prezentarea temei intervenției și a proiectului tehnic „Amenajarea nucleului cultural Poarta 7 pe latura de nord a Cetății Alba Iulia”

–  Curs despre cărămidă, metode de țesere a cărămizilor: aplicații practice

–  Varul în construcții – rețetar, aplicații practice

–  Curs despre restaurarea pietrei

–  Schiţă de schiţă: design interior în vederea amenajării unui spaţiu multicultural

–  Probleme legate de șeminee și aerisiri: aplicații practice

–  Proiecții în aer liber de filme documentare, culturale și de scurt metraj

–  Crearea albumului foto al taberei.

„Pentru înscrieri, vă rugăm trimiteți un CV pănă la data de 13 septembrie 2012 pe adresa: contact@ryma.ro, Telefon: 0744152748. Studenții participanți vor fi selectați până la data de 14 septembrie 2012”, au transmis organizatorii.

Tabăra este organizată de Asociația Ryma cu sprijin ul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Universitatea 1 Decembrie și Consiliul Județean Alba. Coordonator de proiect este arhitect Cristina Anghel.

Specialiști: Fidias Vasquez (Ecuador) – restaurator în piatră și lemn, Inel Constantin – arheolog, Dan Anghel – specialist restaurator , Ucan Boldiszar Levente – meșter zidar.

Tabăra se va desfășura în perioada 16-24 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax